Politie Westkust zet in op snel en mobiel politiewerk

Is het u ook al opgevallen dat de smartphone in het straatbeeld niet meer weg te denken is bij de politie Westkust?

Na een uitgebreide proefperiode (PZ Westkust was 1 van de 10 pilootzones) zullen op termijn alle politiemannen – en vrouwen mobiel werken met de revolutionaire en innovatieve tool Focus@ GPI. Alle personeelsleden kregen hierover een doorgedreven interne opleiding.

Focus@ GPI ondersteunt verschillende politietoepassingen op het terrein.

Enkele voorbeelden…

Met de tool krijgen de medewerkers ogenblikkelijk in real-time alle info door omtrent incidenten die zich op dat moment afspelen via de wisselwerking met het Real Time Intelligence Centre (dispatching) van de PZ Westkust.

Dankzij de zoektoepassing kunnen medewerkers alle beschikbare info raadplegen uit de politionele bronnen (databanken politie, dienst inschrijving voertuigen, centraal wapenregister, …) om zo alle nuttige info over een persoon, voertuig, … te bekomen.

De tool zorgt er tevens voor dat de politie op een beveiligde manier kan communiceren en beelden kan delen met collega’s binnen de zone en over de zones heen.

Als kers op de taart kan de politie ook bepaalde processen-verbaal onmiddellijk opstellen.

De tool Focus@ GPI zorgt voor een enorme tijdswinst, nog snellere resultaten en biedt de mogelijkheid om nog meer blauw op straat te voorzien.

Een win-win voor zowel burger als politie!