Politiezone Westkust naar het werk met “De testkaravaan komt er aan”

Van maandag 8 mei tot en met maandag 22 mei 2023 is ‘De testkaravaan komt er aan!’ te gast bij Politiezone Westkust. Met maar liefst 54 deelnemers is de interesse bij onze personeelsleden om op een duurzame wijze naar het werk te komen groot.

testkaravaan

‘Test het uit’-principe

Het uitgangspunt van ‘De testkaravaan komt er aan!’ is het ‘test het uit’-principe: de Provincie West-Vlaanderen stelt per campagneperiode gratis een vloot van 85 duurzame vervoermiddelen ter beschikking voor de werknemers van de deelnemende bedrijven. Gezien de testkaravaan van maandag 8 mei tot maandag 22 mei 2023 ook te gast is bij de Luchtmachtbasis Koksijde delen wij deze vloot.

Naast 20 speed pedelecs en 15 elektrische fietsen, kunnen de personeelsleden van politiezone Westkust ook 3 elektrische bakfietsen en 1 vouwfiets uittesten. Ook bus- en treinpassen, ‘blue bikes’ en carpoolmogelijkheden behoren tot het aanbod. De testperiode per bedrijf bedraagt twee weken.

Ook personeelsleden die reeds duurzaam naar het werk komen en geen vervoermiddel testen, kunnen zich registreren voor deze campagne. Zij maken immers ook kans op een prijs uit de prijzenpot, met heel wat leuke prijzen.

Deze campagne wordt feestelijk afgesloten met een prijsuitreiking en fotomoment op maandag 22 mei om 16 uur in het Centraal Politiehuis te Koksijde, Ter Duinenlaan 34a (zaal Plaza Ratio).

Campagne ‘De testkaravaan komt er aan!’

De provinciale campagne is dit jaar aan haar tiende editie toe. Van 2014 tot 2022 deed de campagne 156 bedrijven aan. Van begin 2014 tot en met eind 2021 legden 9.903 deelnemers iets meer dan 2,3 miljoen duurzame kilometers af en bespaarden ze 307 ton CO2. Uit een bevragingsronde bij de deelnemende bedrijven blijkt dat ongeveer 40% van de respondenten voortaan een duurzaam vervoermiddel gebruikt voor zijn/haar woon-werkverkeer. Bijna 58% doet dit vooral met de elektrische fiets. De Provincie West-Vlaanderen is de eerste organisatie die een dergelijke woon-werkcampagne aan bedrijven aanbood. Ze speelt daarmee in op de vraag van bedrijven om nieuwe mobiliteitsvormen te kunnen uittesten.

‘De testkaravaan komt naar jouw gemeente!’

Ter uitbreiding van de campagne trekt de testkaravaan voor de zevende keer ook naar de gemeenten en hun inwoners. In 2023 biedt het project de inwoners van Nieuwpoort, Harelbeke, Zonnebeke, Mesen, Gistel en Moorslede de kans om gratis een fiets uit de vloot te testen en zo de voordelen ervan te ontdekken.

Alle info vind je ook op www.testkaravaan.be

 

Labels