Politiezone Westkust rekent drie verdachten van winkeldiefstallen in

Na een telefoontje van een oplettende winkelbediende die de drie mannen herkende na eerdere winkeldiefstallen rekende ons politieteam gisteren drie mogelijke winkeldieven in. 

wagen

Dinsdagnamiddag 30 mei werden onze diensten opgebeld door een alerte winkelbediende. Deze laatste merkte op dat drie mannen die vermoedelijk eerder al zaken uit de winkel hadden gestolen opnieuw in de handelszaak te Nieuwpoort aanwezig waren. Bij onze aankomst was één van de verdachten nog ter plaatse. We rekenden de man onmiddellijk in. Van de twee andere mannen ontbrak elk spoor. De winkelbediende gaf ons wel een nauwkeurige persoonsomschrijving. Hierdoor herkende onze ploeg snel de twee kompanen bij nazicht in de buurt. Ook deze mannen werden onmiddellijk van hun vrijheid benomen. 

Bij één van de mannen werd een autosleutel aangetroffen. Bij het naderen van het voertuig vond onze ploeg achter de wagen een dieventas met buit. Na onderzoek van het voertuig troffen we in de wagen bovendien heel wat gestolen merkkledij aan.  

Vermoedelijk komen de drie verdachten nog in aanmerking voor tal van winkeldiefstallen en zijn zij mogelijks niet aan hun proefstuk toe. Verder onderzoek zal uitwijzen welke feiten deze mannen eventueel nog ten laste kunnen worden gelegd. Het parket West-Vlaanderen, afdeling Veurne, vorderde een gerechtelijk onderzoek. De onderzoeksrechter besliste om de mannen verder aan te houden. Zij verschijnen eerstdaags voor de raadkamer.   

 

Labels