PZ Westkust betrapt twee bestuurders tijdens "West-Vlaams weekend zonder alcohol en drugs in het verkeer"

Ook Politiezone Westkust nam deel aan het “West-Vlaams weekend zonder alcohol en drugs in het verkeer” en voerde dit weekends de controles op alcohol en drugs in het verkeer op.

verkeer

De controles gebeurden te De Panne, in de Lindenlaan en te Nieuwpoort, op de N34 ter hoogte van de Kattesas. In Koksijde patrouilleerden we met twee ploegen en controleerden we bestuurders op verschillende locaties.

Twee bestuurders werden betrapt. Eén van hen blies 0,73 mg/l UAL en moest zijn rijbewijs onmiddellijk voor 15 dagen inleveren. De andere bestuurder werd door een positieve speekseltest betrapt op drugs in het verkeer. Ook diens rijbewijs werd voor 15 dagen ingetrokken. Bedankt aan alle bestuurders die wel in orde waren!

Naast deze overtredingen werd een proces-verbaal opgemaakt wegens het verval van recht tot sturen, schreven we zes onmiddellijke inningen uit, werden vijf bestuurders gewaarschuwd via een proces-verbaal van waarschuwing en stelden we vier processen-verbaal op in het kader van GAS wegens parkeerovertredingen.

Tot slot noteerden we zes inbreuken op parkeren op een plaats voor mindervaliden. De overtreders hadden ofwel geen kaart of een valse of ongeldige kaart. Ongeldig op een plaats voor mindervaliden parkeren kan niet door de beugel! Neem je hun plaats, neem dan ook hun handicap!