PZ Westkust en Vlaamse Belastingdienst zetten in op extra verkeersveiligheid met succesvolle actie zwaar vervoer

Op dinsdag 5 november hield onze verkeersdienst samen met de Vlaamse Belastingdienst (VLABEL) een grootschalige verkeersactie in de Kinderlaan en de Toekomstlaan. De focus lag specifiek op zwaar vervoer, boorddocumenten en technische eisen.

 

De verkeersdienst en de Vlaamse Belastingdienst scanden samen 1144 nummerplaten. Dankzij het scansysteem konden ze zien welke voertuigen geseind staan en welke voertuigen geen verkeersbelasting betaalden.

De actie leverde 5472,72 euro aan achterstallige verkeersbelastingen op.

Bovendien stelde de politie Westkust nog voor 13 262 euro aan onmiddellijke – en administratieve inningen op ter plaatse.

2 personen droegen geen gordel, 2 bestuurders waren niet in orde met hun vervoersvergunning en 2 bestuurders reden met een vervallen tachograaf (vooral belangrijk ik het kader van de rij – en rusttijden).

Bovendien trof de politie ook nog 2 bestuurders met een ongekeurde snelheidsbegrenzer aan (hierdoor kunnen vrachtwagens sneller rijden dan toegelaten) en 2 bestuurders die hun lading niet correct vervoerden (gevaar voor verlies lading).

Tot slot week 1 chauffeur “uitzonderlijk vervoer” af van zijn doorgegeven reisweg en deed 1 “chauffeur uitzonderlijk vervoer” geen verplichte voorverkenning. Speciale transporten kunnen zich op die manier klem rijden wat tot file en gevaarlijke situaties kan leiden.

Wij zetten sterk in op dergelijke acties en zullen deze in de toekomst maandelijks houden. De resultaten bewijzen immers dat ze meer dan nodig zijn.