PZ Westkust houdt controleacties met FAVV en VLABEL

Regelmatig houdt ons politieteam gezamenlijke controleacties met andere overheidsdiensten. Zo hielden we donderdag 23 november controles samen met het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV) en vrijdag met de dienst externe controle verkeersfiscaliteit en wegeninspectie van de Vlaamse Belastingdienst (VLABEL). 

favv

Samen met het FAVV waren we donderdagmorgen voor dag en dauw paraat.

We stelden ons tussen 6 uur ’s morgens en 12 uur ‘s middags op in de Kinderlaan, ter hoogte van het op- en afrittencomplex te Nieuwpoort. We noteerden volgende overtredingen:

  • Eén proces-verbaal omwille van drugs in het verkeer. Dit resulteerde in een onmiddellijke intrekking van het rijbewijs voor 15 dagen;
  • Eén proces-verbaal omdat de vrachtwagen met 26,85 % overladen was. Zoals gebruikelijk werd de lading overgeladen naar een voertuig met de juiste ladingscapaciteit. Het keuringsbewijs werd ingetrokken;
  • Eén onmiddellijke inning van 2.640 euro wegens fraude met de tachograaf. De bestuurder gebruikte de bestuurderskaart van een andere persoon;
  • Eén onmiddellijke inning van 1.500 euro omdat men niet in het bezit was van een geldige vervoersvergunning;
  • Eén onmiddellijke inning van 184,02 euro wegens het manipuleren van een mobiel elektronisch toestel;
  • Eén onmiddellijke inning van 126,02 euro omdat men de gordel niet droeg.

Het FAVV controleerde 20 voertuigen. Zeven voertuigen werden als niet conform beoordeeld. Bij vijf voertuigen werden goederen in beslag genomen.

Er werden zes waarschuwingen opgesteld en één proces-verbaal. De meeste overtredingen gingen over de bewaring van levensmiddelen op een te hoge of te lage temperatuur, slechte hygiëne van het voertuig of onvoldoende bescherming van de levensmiddelen tegen contaminatie.

Vrijdag 24 november stelden we ons samen met VLABEL op in de Veurnestraat in De Panne en in de Pelikaanstraat in Koksijde.

We stelden twee onmiddellijke inningen van elk 1.500 euro op omdat men geen geldige vervoersvergunning voor bezoldigd zakenvervoer had. We stelden één onmiddellijke inning op van 990 euro omdat de kentekenplaat van bezoldigd zakenvervoer niet geregistreerd was in het e-register. We stelden ook drie processen-verbaal van waarschuwing op omdat het keuringsbewijs verlopen was.

VLABEL stelde vier processen-verbaal op en inde in totaal 1.915,34 euro.

Labels