PZ Westkust houdt verschillende controleacties

Ons team voerde afgelopen dagen verschillende controleacties uit. Op vrijdag 17 november hielden we een verkeersactie in samenwerking met de Rijksdienst voor Arbeidsvoorziening (RVA) en de Arbeidsinspectie. Op zaterdag 18 november controleerden we op het gebruik van alcohol achter het stuur.

controleactie

Op vrijdag stelde onze ploeg zich op te Koksijde, in de Ten Bogaerdelaan en te Nieuwpoort, in de Kinderlaan. In de Ten Bogaerdelaan stelden we een proces-verbaal op wegens het gebruik van alcohol achter het stuur. We stelden onmiddellijke inningen op van 1.500 euro voor het ontbreken van een geldige vervoersvergunning en van 55 euro voor het niet bij zich hebben van de bestaande vervoersvergunning. Daarnaast werd één proces-verbaal van waarschuwing opgesteld wegens tekortkoming inzake technische eisen. Eén voertuig was maar liefst 28 % boven de maximaal toegelaten capaciteit geladen. Het keuringsbewijs werd ingehouden en de lading werd overgeladen naar een voertuig dat wel de nodige capaciteit had.

In de Kinderlaan te Nieuwpoort hebben we een voertuig in beslag genomen omdat het niet verzekerd was. We stelden hiervoor ook een proces-verbaal op. Van één bestuurder werd het rijbewijs onmiddellijk voor 15 dagen ingetrokken omdat hij drugs had gebruikt. Verder stelden we een proces-verbaal op wegens sturen met een rijbewijs dat niet geldig was voor de vereiste categorie en een proces-verbaal wegens het toevertrouwen van een voertuig aan iemand die niet over het vereiste rijbewijs beschikt. We stelden tot slot twee onmiddellijke inningen op van respectievelijk 1.000 euro en 350 euro wegens een ontoereikende ladingzekering.

De RVA en de Arbeidsinspectie stelden één proces-verbaal op wegens illegale tewerkstelling en twee processen-verbaal wegens zwartwerk. Er werden ook drie administratieve sancties opgelegd omdat de uren van de deeltijdse werknemers niet duidelijk waren opgegeven en drie administratieve sancties wegens inbreuken inzake economische werkloosheid.

Afgelopen weekend bleek dat 3,5 %  - dat zijn 9 van de 255 gecontroleerde bestuurders - te veel alcohol had gedronken om nog een voertuig te mogen besturen.

Tijdens de controle op de Kaai te Nieuwpoort namen we 110 ademtesten af. Eén bestuurder blies alarm waarbij het rijbewijs drie uren werd ingehouden. Van een andere bestuurder werd het rijbewijs onmiddellijk voor 15 dagen ingetrokken.

In de Pelikaanstraat te Koksijde legden 95 bestuurders een ademtest af. Opnieuw werd van één bestuurder het rijbewijs onmiddellijk voor 15 dagen ingetrokken. Een andere bestuurder blies alarm en mocht gedurende drie uren geen voertuig besturen.

In de Stationsstraat te De Panne tot slot controleerden we 50 bestuurders.  Twee rijbewijzen werden onmiddellijk voor 15 dagen ingetrokken. Drie andere bestuurders bliezen alarm en leverden hun rijbewijs voor drie uren in. We stelden ook een proces-verbaal van GAS op wegens het urineren op de openbare weg.