PZ Westkust klist dief na achtervolging

Op woensdag 18 januari kreeg Politiezone Westkust melding van diefstal uit twee voertuigen, diefstal van een rugzak en diefstal van een fiets. Na een achtervolging door verschillende ploegen vond ons politieteam de dief in een tuinhuis even verderop. 

politie

Woensdagnamiddag 18 januari werden onze diensten verwittigd van een inbraak in een bestelwagen te Adinkerke. Terwijl de eigenaar van de bestelwagen aan het werken was, hoorde hij een dof geluid. De man ging kijken, merkte dat een raam van de wagen was ingeslagen en zag een onbekende bij het voertuig staan. De onbekende man vluchtte weg per – gestolen – fiets. Ondertussen kregen wij melding van een tweede inbraak in een bestelwagen die geparkeerd was vlak bij de eerste feiten. Later op de dag werd er aangifte gedaan van een gestolen fiets en van diefstal van een rugzak, eveneens in dezelfde buurt. 

Onze ploegen snelden ter plaatse. Na een nauwkeurige omschrijving door de eigenaar van de bestelwagen zetten we de achtervolging in. Ook het droneteam werd ingezet. Tijdens zijn vlucht liet de verdachte de gestolen fiets achter. Hij ging te voet verder en verschuilde zich in een tuinhuis van een woning in de hoop aan ons politieteam te kunnen ontsnappen. Enkele ogenblikken later werd hij echter door onze ploeg aangetroffen. De verdachte werd gearresteerd. Hij had verschillende gestolen goederen bij zich. 

Het parket West-Vlaanderen, afdeling Veurne vorderde een gerechtelijk onderzoek. De onderzoeksrechter zal over de verdere aanhouding beslissen.