PZ Westkust zet in op vorming rond verkeer

De verkeerslessen zijn achter de rug!

Elk jaar in september organiseert de politie Westkust verkeerslessen voor alle leerlingen uit de laatste graad van de lagere school.

Dankzij de verkeerslessen maken de kinderen kennis met alle gevaren in het verkeer.

Elke verkeersles start aan de school zelf waar de leerlingen onder begeleiding fietsen langs de verschillende schoolfietsroutes. De gevaarlijke punten komen aan bod en ook een heropfrissing van de verkeersregels kan uiteraard niet ontbreken.

Op de militaire basis van Koksijde tot slot maken ze kennis met de dode hoek en leggen ze een heus fietsbehendigheidsparcours en verkeerspark af.

We blikken terug op geslaagde verkeerslessen met enthousiaste leerlingen!

Gisteren 02/10 vond ook de jaarlijkse sensibiliseringsdag plaats in Hotelschool Ter Duinen voor het 5de en 6de middelbaar technisch en beroeps. Heel wat verkeersitems kwamen daar aan bod (rijbewijs, GSM-gebruik, alcohol achter het stuur, verkeerswetgeving, verkeersongevallen, …). Naast het theoretische luik, kregen de leerlingen ook aangrijpende verkeersgetuigenissen van slachtoffers te horen. Tot slot maakten ze tijdens het praktische gedeelte kennis met de dode hoek, konden ze een crashtest afleggen en de dronkemansbril opzetten.

Verkeerslessen