Resultaten verkeersactie van 16/01 met focus op voertuigen en fietsers

Op zondag 16/01 vond in de PZ Westkust in de namiddag en vroege avond een actie in het kader van de verkeersveiligheid plaats. Onze diensten controleerden voertuigen en bestuurders in de Ten Bogaerdelaan (Koksijde), de De Pannelaan (De Panne), de Pelikaanstraat (Nieuwpoort) en de Jaak Van Buggenhoutlaan (Koksijde).

Steek je licht op over veilig fietsen

79 bestuurders werden onderworpen aan een alcoholtest. 77 waren safe, 2 keken te diep in het glas. 1 bestuurder blies 0,78 mg/l UAL met als gevolg een onmiddellijke intrekking van het rijbewijs. De andere bestuurder behaalde als resultaat 0,38 mg/l UAL en verloor zijn/haar rijbewijs voor 6 uren.

Andere vastgestelde inbreuken:

  • 2 personen droegen geen gordel
  • 2 bestuurders gebruikten hun gsm achter het stuur
  • 1 bestuurder was niet in orde met zijn inschrijvingsbewijs
  • 2 bestuurders waren niet in orde met hun verzekeringsbewijs
  • 5 bestuurders waren niet in orde met de technische eisen van hun voertuig
  • 1 bestuurder negeerde een rood verkeerslicht
  • 1 bestuurder was niet in orde met de inschrijving van zijn beroepsplaat

In het kader van de provinciale campagne “steek je licht op over veilig fietsen” waar PZ Westkust sinds jaar en dag aan meewerkt, lag de focus eveneens op goede werkende fietsverlichting. Goed werkende fietsverlichting is immers van primordiaal belang. De campagne “steek je licht op over veilig fietsen” loopt nog tot 28 februari.

Van de 10 gecontroleerde fietsers, bleek 1 fietser niet in orde met de fietsverlichting. De fietser kreeg een onmiddellijke inning van 55 euro. Wie geen goed werkende fietsverlichting heeft, krijgt een fietsverlichtingssetje om zijn/haar weg veilig verder te zetten.