Student Sam Decoussemaeker schenkt 160 faceshields aan PZ Westkust

Sam Decoussemaeker, laatstejaars handel aan het Atheneum in Veurne, schonk ons maar liefst 160 faceshields (beschermmaskers voor het gezicht) zodat we in de vuurlinie nog beter de coronacrisis kunnen bestrijden. Deze gezichtsschermen zijn bedoeld als extra bescherming.

faceshields

Onze korpschef Nicholas Paelinck nam vandaag 23/04 de faceshields met veel enthousiasme in ontvangst uit handen van Sam en zijn vader Christophe.  

Sam heeft negen 3D-printers waarmee hij de maskers maakt. Al zijn vrije tijd gaat hier momenteel naartoe, maar daar maalt hij niet om. Hij maakt een eindwerk over 3D-printing en kiest volgend jaar voor de opleiding industriële projectontwikkeling. Bovendien draagt hij graag zijn steentje bij tijdens de coronacrisis met zijn kennis en kunde.

Om de kosten van printers en toebehoren te dekken, zette hij een succesvolle crowdfundingsactie op poten om zo nog meer maskers per dag te maken.

Een nobel initiatief! We zijn Sam  dan ook zeer dankbaar!

Sam kan nog steeds financiële steun gebruiken gezien hij alles gratis schenkt. Het geld dat hij inzamelt, gaat integraal naar de aankoop van materiaal (de grondstof om beugels te printen, beschermplastiek, elastieken, …) om zo kant-en-klare maskers af te leveren.

Help ook jij Sam met dit prachtige project? Contacteer hem dan via corona3dprints@gmail.com