Verkeersinformatie ‘Driedaagse Brugge-De Panne’ 27-28/03

De driedaagse Brugge-De Panne is een driedaagse wielerwedstrijd. Zoals elk jaar gaat een deel van deze wedstrijd door op het grondgebied van de PZ Westkust. Onze diensten doen uiteraard hun uiterste best om alle verkeer in goede banen te leiden. Houd echter rekening met enige verkeershinder.

Onder het motto ‘Een geïnformeerd man is er twee waard’ somden wij voor u alvast de belangrijkste informatie op:

  • Woensdag 27 maart – Heren Elite Worldtour

Langsheen het ganse parcours (rood) geldt vanaf ’s morgens een parkeerverbod.

Vanaf 14:45 uur is er geen verkeer meer mogelijk van De Panne naar Adinkerke. Alle verkeer dient richting Veurne te verlopen. Tijdens de lokale rondes op het grondgebied van PZ Westkust wordt verkeer toegelaten wanneer de wedstrijd het toelaat.

De renners komen tussen 14:57 en 15.27 uur Adinkerke binnengereden via de Moersteenweg. Via de De Pannelaan & Kerkstraat rijden ze de Zeelaan in, alwaar ze de finishlijn voor de eerste maal overrijden.  Daarna volgen nog 2 lokale rondes via Koksijde & Veurne om opnieuw via de Moeren en Adinkerke, De Panne te bereiken.

Einde is voorzien tussen 16:11 uur en 16:52 uur.

Het volledige parcours is na te lezen op: http://bit.ly/3Daagse-Heren

Heren Elite

klik hier om de afbeelding te vergroten

  • Donderdag 28 maart – Dames Elite Worldtour

Langsheen het ganse parcours (rood) geldt vanaf ’s morgens een parkeerverbod.

Vanaf omstreeks 15.00 uur is er geen verkeer meer mogelijk tussen De Panne en Adinkerke.  Alle verkeer dient te verlopen richting Veurne. Tijdens de lokale rondes op grondgebied van PZ Westkust wordt verkeer toegelaten wanneer de wedstrijd het toelaat.

De rensters bereiken onze zone via de Brugsesteenweg te Nieuwpoort tussen 14:39 uur  en 14:49 uur komende vanuit Mannekensvere,.

Via de Ramskapellestraat en Zesde Linie gaan ze richting Astridlaan om vervolgens naar Oostduinkerke te rijden via de Canadalaan en de Nieuwpoortsteenweg. Vervolgens fietsen ze via Koksijde-Dorp naar centrum Veurne om zo via de Veurnekeiweg in Adinkerke te belanden.

Via de De Pannelaan en Kerkstraat gaan ze omstreeks 15.21 uur en 15.36 uur een eerste maal over de aankomststreep in de Zeelaan om vervolgens nog 2 lokale rondes te rijden over Koksijde en Veurne.

Einde is voorzien tussen 16:12 uur en 16.32 uur

Het volledige parcours is na te lezen op: http://bit.ly/3Daagse-Dames

Dames elite

klik hier om de afbeelding te vergroten