Winkeldetective en PZ Westkust slaan handen in elkaar en boeken resultaat

De voorbije maanden kregen onze diensten tientallen aangiftes inzake winkeldiefstal in een grootwarenhuis te Koksijde Dorp. De teller staat momenteel op 40 processen-verbaal.

De gestolen goederen betroffen rookwaren en af en toe voedingswaren.

Door een goede samenwerking met de (vaste) winkeldetective en grondig speurwerk van verschillende diensten (waaronder analyse talrijke camerabeelden) konden reeds verschillende daders geïdentificeerd worden.  Na de eerste aangifte werd kort op de bal gespeeld door gericht en preventief controles te houden bij het grootwarenhuis op de tijdstippen dat de diefstallen meestal plaatsvinden.

Nadien werd het nodige gedaan zodat de winkeldieven hun straf niet ontlopen en werd voor elk feit de nodige processen-verbaal opgesteld. Ook de komende dagen en weken wordt preventief ingezet door aanwezigheid in de buurt.

De winkeldetective van het grootwarenhuis kwam onze diensten persoonlijk bedanken voor de gedane moeite, vlotte communicatie en samenwerking.  Hij bracht een doos lekkers mee die zal verdeeld worden.

BedankingC2

Inspecteur De Staelen en Wachtofficier hoofdinspecteur Vandepoele namen de bedanking van de winkeldetective in ontvangst.