Keuze voor veilige internetbrowser

Internetbrowser

Een browser is een programma waarmee je op het internet surft naar websites. Standaard is er op uw computer al een browser geïnstalleerd zoals Internet Explorer, Microsoft Edge of Safari. Deze browsers zijn zeker niet slecht, maar er zijn betere alternatieven op de markt zoals Google Chrome & Mozilla Firefox. Deze programma's voeren veiligheid hoog in het vaandel. Daarom krijgt u ook vaak updates, waarbij gebruiksvriendelijkheid, uitzicht en natuurlijk ook beveiliging mooi mee genomen zijn. Beide browsers zijn ook geschikt voor uw mobiele toestellen (smartphone, tablet, ...).

Google Chrome

Google Chrome is te downloaden via onderstaande link:https://www.google.com/chrome/browser/desktop/index.html

Mozilla Firefox

Mozilla Firefox is te downloaden via onderstaande link:https://www.mozilla.org/nl/firefox/new/

Add-ons

Add-ons zijn extensies die kunnen ingesteld worden in de internetbrowser om de functionaliteit te uit te breiden. Bovenstaande browsers zijn hier ook uitermate sterk in en hebben een enorm aanbod van extensies. Hieronder volgen enkele add-ons die de veiligheid in uw internetbrowser kunnen verbeteren:

uBlock Origin

uBlock Origin is een extensie die reclame gaat proberen te blokkeren op websites. Deze reclames zijn zeker niet altijd schadelijk, maar cybercriminelen kunnen ze wel opzetten om u door te verwijzen naar frauduleuze websites.

Installeer voor Google Chrome: https://chrome.google.com/webstore/detail/ublock-origin/cjpalhdlnbpafiamejdnhcphjbkeiagm?hl=en
Installeer voor Mozilla Firefox: https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/ublock-origin/

HTTPS Everywhere

HTTPS Everywhere is een add-on die automatisch uw verbinding over het veiligere HTTPS protocol indien deze op de website voorhanden is.

Installeer voor Google Chrome: https://chrome.google.com/webstore/detail/https-everywhere/gcbommkclmclpchllfjekcdonpmejbdp

Installeer voor Mozilla Firefox: https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/https-everywhere/

Je vraag blijft onbeantwoord? Contacteer ons via het contactformulier.