Beloof je (klein)kinderen altijd veilig vast te klikken in de wagen

SLECHTS 1 OP 2 ouders checkt altijd of kinderen correct vastgeklikt zijn

Kinderen veilig vastklikken in de auto is van levensbelang. Toch checkt slechts 1 op de 2 ouders of grootouders bij elke rit of hun (klein)kind wel degelijk correct beveiligd is. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van de VSV (Vlaamse Stichting Verkeerskunde). Meer nog: 1 op de 3 geeft toe zijn of haar kind of kleinkind niet altijd in een aangepast zitje te vervoeren. Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts en de VSV lanceren daarom een sensibiliseringscampagne die ouders en grootouders aanspoort om hun kinderen en kleinkinderen altijd op de correcte manier vast te klikken.

Sinds 2006 moeten kinderen die kleiner zijn dan 1,35 meter altijd worden vervoerd in een autozitje dat aangepast is aan hun gewicht en grootte. Hoewel die regel al meer dan tien jaar geldt, blijkt de correcte beveiliging van kinderen in de realiteit nog steeds een probleem.
Daarom voert de VSV van 14 augustus tot 3 september een affichecampagne langs de Vlaamse hoofdwegen ondersteund door 2 radiospotjes, een digitale campagne en een informatiefolder over kinderzitjes. De folder is verkrijgbaar in de consultatiebureaus van Kind en Gezin, bij gemeentebesturen en op andere locaties waar vaak ouders van jonge kinderen komen. De elektronische versie is de folder beschikbaar op veiligverkeer.be, op dat adres kun je ook terecht voor alle verdere informatie over het vervoer van kinderen in de wagen.

"Door ouders en grootouders aan te sporen om concreet de belofte uit te spreken dat ze hun kind of kleinkind altijd correct zullen vastklikken en hen bovendien aan te zetten om die belofte te delen via de website BELOOFD.be wordt de boodschap heel persoonlijk, wat de impact van de campagne vergroot." zegt Werner De Dobbeleer (VSV).

Beloof daarom ook om jouw oogappel steeds veilig vast te klikken. Zie ook website : http://www.veiligverkeer.be/inhoud/beloofd-be/