Nieuws

VCLP presenteert haar aanbevelingen

Op 15 februari 2019 organiseerde de VCLP een Nationaal Congres voor de Korpschefs. Meer dan 100 korpschefs en de Ministers van Binnenlandse Zaken en Justitie begaven zich voor die gelegenheid naar Namen. Hoofdmoot van het congres was de presentatie van het Memorandum 2019-2023. In dit document bundelt de VCLP haar aanbevelingen aan de politieke besluitvormers voor de volgende legislatuur.

De aanbevelingen van het Memorandum zijn het resultaat van een tweedaags seminarie dat de VCLP in mei 2018 organiseerde voor alle korpschefs van de Lokale Politie.

SLECHTS 1 OP 2 ouders checkt altijd of kinderen correct vastgeklikt zijn

Van 15 tot 19 mei 2017 zal in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest Operatie Rozet georganiseerd worden. Tijdens deze week zullen ongeveer 200 gemeenschapswachten, diefstalpreventieadviseurs en politieagenten een groot aantal deuren controleren om te kijken of het deurbeslag beveiligd is. Deze operatie strekt ertoe de burgers ervoor te sensibiliseren om maatregelen te nemen ter preventie van woninginbraken in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.

Lees meer

Als partner van de preventie van cybercrime, heeft geïntegreerde politie positief gereageerd op het initiatief van de test-aankoop en Google.

De VCLP wil samenwerken met de federale politie aan het cybersimple project en aan de verbonden mediacampagne.

Dit initiatief heeft als doel een veiliger internet te bevorderen en de consument te sensibiliseren om zichzelf te beschermen tegen de risico's van het net. Het doel van deze site is om een enkel een platform met praktische informatie voor alle leeftijdsgroepen aan te bieden, om op het net veilig surfen.

136 lokale politiezones hebben deelgenomen aan de geïntegreerde operatie "Een weekend zonder alcohol achter het stuur" van 13-01-2017 tot en met 16-01-2017