5 winkeldieven gevat in outletshoppingcentrum Maasmechelen

Afgelopen maandag 01/04/2024 werd door securitypersoneel van het outletshoppingcentrum in Maasmechelen opgemerkt dat enkele personen winkeldiefstallen pleegden. 

Politievoertuig

Maasmechelen Village beschikt immers o.a. over een degelijk camerasysteem waarbij verdachte gedragingen permanent opgevolgd worden. 

Op basis van deze vaststellingen werden er 5 personen verdacht van het stelen in verscheidene winkels van het outletshoppingcenter. Zij maakten gebruik van een geprepareerde tas om de beveiliging te omzeilen. Politie Lanaken-Maasmechelen kwam ter plaatse voor de nodige vaststellingen. 

Vijf verdachten werden van hun vrijheid beroofd. De verdachten betreffen drie vrouwen van respectievelijk 51, 39 en 37 jaar oud en twee mannen van respectievelijk 36 en 27 jaar oud.

Geen van de verdachten heeft een vaste verblijfplaats in België. Navolgend aan hun arrestatie werden ook de twee voertuigen doorzocht waarin voorwerpen afkomstig van diefstal aantroffen werden. Beide voertuigen werden in beslag genomen.

De vijf personen werden na verhoor voorgeleid bij de onderzoeksrechter. Deze beslist de vijf verdachten aan te houden en te laten over te brengen naar de gevangenis van Hasselt. De lokale recherche van Politie Lanaken-Maasmechelen is belast met het onderzoek. 

Politie Lanaken-Maasmechelen zal bij het vaststellen van dergelijke feiten steeds adequaat optreden. Op die manier willen wij ons maximaal inzetten om de kans op slachtofferschap bij winkeluitbaters in te perken en alzo bij te dragen aan een veilige ‘shop’-ervaring voor hun klanten.

Labels