Verkeershinder ingevolge een manifestatie van de landbouwers

Morgen, donderdag 01/02/2024, vanaf 06u00 uur valt er zware verkeershinder te verwachten op de autosnelweg E314 in beide richtingen (zowel Ri. Brussel als Ri. Maasmechelen) ingevolge een manifestatie van de landbouwers.

Inspecteur op een kruispunt

Politiezone Lanaken-Maasmechelen raadt aan om niet-noodzakelijke verplaatsingen via de E314 richting Brussel, Antwerpen of Luik via de verkeerswisselaar te Lummen (klaverblad) uit te stellen. Voor zij die alsnog de verplaatsing dienen te maken, wordt aangeraden tijdig te vertrekken, een alternatieve route te nemen of via het openbaar vervoer (trein) de verplaatsing te maken. De verkeershinder kan aanhouden tot na de avondspits. 

De reistijden naar en van Brussel – Antwerpen – Luik via de verkeerswisselaar te Lummen (klaverblad) kunnen aanzienlijk oplopen. Hou rekening met stilstaand verkeer en filevorming, volg de instructies van de hulpdiensten en luister naar de radioberichtgeving.

Voorzie te allen tijde een reddingsstrook voor de doortocht van de hulpdiensten, hou je aan de verkeersregels en neem geen onnodige risico’s op plaatsen waar het verkeer wordt gestremd ingevolge de acties van de landbouwers.

Labels