Wat te doen na een inbraak? Gids voor slachtoffers

De brochure "Wat te doen na een inbraak? Gids voor slachtoffers", ontwikkeld door de AD Veiligheid & Preventie van de FOD Binnenlandse Zaken, heeft specifiek betrekking op de slachtoffers van een inbraak in hun woning.

Een inbraak is geen onbeduidende aangelegenheid voor de slachtoffers. Het trauma dat door deze gebeurtenis wordt veroorzaakt, kan, in combinatie met een hele reeks administratieve stappen die moeten worden ondernomen, een zware last vormen. Daarom wil de AD Veiligheid & Preventie van de FOD Binnenlandse Zaken alle slachtoffers ondersteunen door hen een concreet instrument ter beschikking te stellen in de vorm van een samenvattende brochure.

De brochure "Wat te doen na een inbraak? Gids voor slachtoffers" gidst het slachtoffer door de verschillende te ondernemen stappen volgens dringendheid, herinnert aan de belangrijke rol van de diefstalpreventieadviseur en geeft tips in verband met herstellingen en het verzekeringsdossier.

De gids bevat ook een onderdeel over de mogelijke reacties van de slachtoffers en geeft ook enkele preventietips.

De brochure is hier (pdf, 642 KB) online raadpleegbaar.

Je vraag blijft onbeantwoord? Contacteer Lokale Politie Lanaken / Maasmechelen via het contactformulier of telefonisch via 089 47 47 47.