Nieuws

Europese dag tegen inbraak - 19 juni

Wegens het succes van de actie 1dagniet in België dat in 2014 gelanceerd is, nam dit jaar het European Crime Prevention Network (EUCPN) het initiatief om de campagne uit te breiden naar Europees niveau. Er zullen alvast 12 Europese landen deelnemen waaronder België.

Op reis met caravan/mobilhome? Gratis infomoment!

Gratis infomoment zaterdag 22 juni

In de lente halen vele kampeerders hun caravan of motorhome uit de winterslaap. Het laden kan beginnen. Maar welke hoeveelheid aan lading/bagage kan je meenemen en hoe moet je deze lading/bagage vervoeren? Wat zegt de wet i.v.m. rijbewijs, snelheid, overlading,...? Aan welke technische eisen moet mijn caravan/mobilhome voldoen? Wil je graag antwoord op deze en andere vragen? Kom dan naar de gratis infodag georganiseerd door politiezones Meetjesland Centrum en Deinze-Zulte-Lievegem!

Agenda politieraad - 17 juni

Op 17 juni vindt de tweede politieraad van dit jaar plaats in onze politiezone. Deze gaat door in ons hoofdcommissariaat in Deinze. 

Helemaal BOB. nul op!

Afgelopen jaar controleerde de politie maar liefst 1 op de 4 Belgen bij een alcoholcontrole. Daarbij blazen steeds minder bestuurders positief. Uit een recente bevraging van het VIAS blijkt echter dat we toch nog graag een glaasje drinken als we daarna nog de weg op moeten met de wagen. En omdat ook dit gevaarlijk kan zijn, luidt de slogan van deze zomereditie ‘Helemaal BOB. Nul op!

Veilig surfen: seksuele chantage neemt toe

De afgelopen dagen kregen wij verschillende meldingen van meerdere mensen die een zogenoemde sextortionmail in hun mailbox hebben ontvangen. Een hacker - of iemand die zich voordoet als hacker - beweert pikante beelden van jou te hebben en dreigt ermee die beelden naar familie en vrienden te sturen als je niet tijdig betaalt. Laat ons alvast één gouden tip geven: betaal nooit!