Nieuws

13 januari - Politiezone Deinze-Zulte-Lievegem zet flitspaal met lasertechnologie in

Verkeersveiligheid is één van de prioriteiten van de politiezone Deinze-Zulte-Lievegem. Omdat overdreven en/of onaangepaste snelheid nog steeds de belangrijkste oorzaak is van verkeersongevallen, besloot het politiecollege eind vorig jaar om een ‘versnelling hoger te schakelen’ in de strijd tegen de zware voeten. Zij huren daarvoor in 2021 op permanente basis een Lidar (Light Detection And Ranging). Deze superflitspaal laat de politie toe om zelfs in zeer moeilijke omstandigheden een correcte snelheidsmeting uit te voeren.

Eerste jaarcijfers prioriteiten Zonaal Veiligheidsplan

In afwachting van meer gedetailleerde analyses stelt de politiezone Deinze-Zulte-Lievegem alvast de eerste globale jaarcijfers met betrekking tot de prioriteiten van het zonaal veiligheidsplan ter beschikking:

25 november : Internationale dag van de uitbanning van geweld tegen vrouwen!

Het is vandaag de ‘Internationale dag van de uitbanning van geweld tegen vrouwen’. Wereldwijd wordt op 25 november onder de naam “Orange the World” actie gevoerd, omdat geweld tegen vrouwen en meisjes een wereldwijde problematiek is.

Gratis App 'Houvast' biedt eerste hulp bij psychische problemen

De coronacrisis maakt het niemand makkelijk en heeft ervoor gezorgd dat het mentale welzijn van vele mensen onder druk komt te staan. Omdat het belangrijk is de signalen hiervan tijdig te herkennen, lanceert het Rode Kruis de gratis app ‘Houvast’ voor eerste hulp bij psychische problemen.

Internetfraude in opmars door de coronacrisis!

Internetfraudeurs beleven hoogdagen door de coronacrisis. Het aantal phishinggevallen ligt al maanden heel hoog. De laatste weken komt ook telefonische oplichting en vriendschapsfraude vaker voor. Ook binnen onze politiezone stellen we helaas vast dat er nog steeds heel veel mensen ingaan op deze phishingmethoden en daardoor een financieel nadeel ondervinden.