Nieuws

Gezocht! Partners against crime!

Op vrijdag 30 april 2021 werd de mobiliteit 2021-02 gepubliceerd. Wij zoeken maar liefst 21 nieuwe medewerkers om onze politiezone te versterken! De uiterste datum voor het indienen van de kandidaatstellingen is vastgelegd op vrijdag 21 mei 2021.

De vacatures kunnen worden geraadpleegd via de toepassing HRMob. Met HRMob kan je een functie zoeken in mobiliteit, solliciteren en je dossier digitaal opvolgen. Meer info via deze link.

Meer info over onze politiezone is terug te vinden op www.partners-aganst-crime.com

Iedereen een max

Child Focus wordt elke dag met gemiddeld 3 nieuwe verdwijningen van minderjarigen geconfronteerd, waarbij het in 80% van de gevallen weglopers betreft. In 2020 telde Child Focus ook 304 dossiers (+62% vs 2019) van online  aantasting van de seksuele integriteit van jongeren (problematische sexting, grooming, sextortion). Doorheen vrijwel alle ernstige dossiers merkt de Stichting een rode draad: het kind of de jongere had niemand bij wie het terecht kon.

Opnieuw 2 pogingen inbraak Deinze! Verdacht? Bel 101!

Er werden opnieuw 2 pogingen inbraak vastgesteld in de buurt van de Krekelstraat/Patrijspark in #Deinze! Heeft u iets verdacht gezien in de nacht van woensdag 21 op donderdag 22-04-2021 of heeft u in de dagen daarvoor verdachte personen/voertuigen in die buurt opgemerkt? Laat ons dan iets weten via pz.deinzezultelievegem@police.belgium.eu of via 09 244 24 00! Mocht u in de buurt van de Krekelstraat/Patrijspark wonen en over camerabewaking beschikken waar de verdachten mogelijk op te zien zijn, gelieve ons dan ook zeker te contacteren!

Controle op testing en quarantaine

Zoals werd aangekondigd in het laatste ministerieel besluit van 20 maart 2021 inzake dringende maatregelen om de verspreiding van het coronavirus COVID-19 te beperken, werd het verbod op niet-essentiële reizen in de Europese Unie vanaf maandag 19 april geschrapt.

Belgische bestuurder krijgt gemiddeld om de twee jaar een snelheidsboete

Zowat overal in Europa vindt er vandaag een flitsmarathon plaats. In België wordt die al voor de 14de keer georganiseerd door de politie. Deze actie heeft als doel om duidelijk te maken dat overdreven snelheid nog altijd de grootste doodsoorzaak op onze wegen is. 1 dodelijk ongeval op de 3 is te wijten aan overdreven of onaangepaste snelheid. Nochtans krijgt gemiddeld genomen een Belgische bestuurder om de twee jaar een boete voor een snelheidsovertreding.