Nieuws

25 november : Internationale dag van de uitbanning van geweld tegen vrouwen!

Het is vandaag de ‘Internationale dag van de uitbanning van geweld tegen vrouwen’. Wereldwijd wordt op 25 november onder de naam “Orange the World” actie gevoerd, omdat geweld tegen vrouwen en meisjes een wereldwijde problematiek is.

Gratis App 'Houvast' biedt eerste hulp bij psychische problemen

De coronacrisis maakt het niemand makkelijk en heeft ervoor gezorgd dat het mentale welzijn van vele mensen onder druk komt te staan. Omdat het belangrijk is de signalen hiervan tijdig te herkennen, lanceert het Rode Kruis de gratis app ‘Houvast’ voor eerste hulp bij psychische problemen.

Internetfraude in opmars door de coronacrisis!

Internetfraudeurs beleven hoogdagen door de coronacrisis. Het aantal phishinggevallen ligt al maanden heel hoog. De laatste weken komt ook telefonische oplichting en vriendschapsfraude vaker voor. Ook binnen onze politiezone stellen we helaas vast dat er nog steeds heel veel mensen ingaan op deze phishingmethoden en daardoor een financieel nadeel ondervinden.  

Op vrijdag 05 april 2019 in de voormiddag fietste de 53-jarige Nico ROS weg van zijn woning gelegen in de Krakeelhoek in Lievegem (Waarschoot). Sindsdien ontbreekt elk spoor van hem.

Tijdens de donkere maanden houden we onze ogen & oren open!

Bijna traditioneel tijdens deze steeds korter wordende dagen, stijgt het risico op een inbraak gevoelig. Om iedereen hiervan bewust te maken zal elk gezin binnen onze politiezone vanaf vandaag een preventiefolder in de brievenbus terugvinden. De folder 'Tijdens de donkere maanden houden we onze ogen & oren open maar onze ramen & deuren dicht' biedt heel wat praktische anti-inbrakentips aan!
Deze realisatie is een initiatief van de werkgroep 'Inbraken in woningen' van onze politiezone.