Nieuws

Nieuwe wijkfolder binnenkort in je brievenbus!

De nieuwe wijkfolder is vanaf nu beschikbaar en zal op volgende tijdstippen via Bpost worden verdeeld onder al onze inwoners:

  • Deinze: 21 oktober
  • Zulte: 2 november
  • Lievegem: 28 oktober

Geen folder ontvangen? Dan kan je hem eveneens onderaan deze pagina downloaden!

Nationale actieweek "1dagniet": De donkere maanden zijn in aantocht, beveilig je woning tegen inbraak!

In België vinden er gemiddeld 130 inbraken plaats per dag. Een inbraak kan nochtans makkelijk voorkomen worden aan de hand van enkele eenvoudige handelingen. Samen kunnen we dan ook het aantal inbraken doen dalen. Om dit mogelijk te maken lanceert de FOD Binnenlandse Zaken voor het 7de jaar op rij de campagne “1dagniet”, een nationale actie tegen inbraak.

Chat na seksueel geweld

Als je slachtoffer werd van seksueel geweld, kan je lange tijd kampen met schuld- en schaamtegevoelens. Vele slachtoffers hebben dan ook moeite om erover te praten. 

Zien en gezien worden!

Nu de eerste drukte van het nieuwe schooljaar wat is weggeëbd, zullen onze wijk- en verkeersdienst extra toezien op een correcte fietsuitrusting. Binnenkort worden de dagen donkerder en dan ben je als fietser (én voetganger!) nog kwetsbaarder dan anders. Lichte kleding, reflectie en een goed werkende (fiets)verlichting dragen ongetwijfeld bij tot een goede zichtbaarheid in het verkeer. Door deze eenvoudige maatregelen verhoogt men niet alleen de eigen veiligheid, maar bovendien wordt ook frustratie en ergernis bij andere weggebruikers vermeden.

8 oktober - Resultaten flitsmarathon

Gisteren nam ook onze politiezone deel aan de nationale flitsmarathon. Je kan de resultaten hier terugvinden!