Persbericht op 09/06/2022

Aantreffen van  2.000 cannabisplanten en 2 vuurwapens bij huiszoekingen door politiezone Montgomery

Op 23/05/2022 heeft het departement van de lokale recherche van politiezone MONTGOMERY 7 huiszoekingsbevelen uitgevoerd in de gerechtelijke arrondissementen Brussel en Charleroi, in het kader van een dossier in onderzoek. 

Deze operatie was het gevolg van een werk van lange adem door de sectie Verdovende Middelen van hetzelfde departement.

comp_cana

Het onderzoek was gericht op een criminele organisatie die actief was in het kweken van verdovende middelen. Het doel van deze huiszoekingen was verscheidene verantwoordelijken van die organisatie te vatten en aan te houden.

Het resultaat van de huiszoekingen was lonend, in die zin dat 8 individuen onder aanhoudingsmandaat geplaatst werden. Onze ploegen hebben daarenboven een cannabisplantage ontdekt die ondergebracht was in een loods. Ook twee geladen handvuurwapens werden tijdens de huiszoekingen gevonden. Om deze operatie tot een goed eind te leiden, werden verschillende tientallen politiemensen van onze zone ingeschakeld.  Deze konden rekenen op de steun van meerdere partners waaronder meerbepaald gespecialiseerde eenheden van politiezones Brussel-West, Brussel-Noord, Brussel Hoofdstad-Elsene en Châtelet, en eenheden van de federale politie.