PERSBERICHT VAN 08/02/2021.

Op 8 februari 2021, om één uur s’ochtends, ziet een getuige verdachten een auto doorzoeken en vertrekken met een tas die erin lag. Hij beschrijft de kleding van een van hen. De feiten vinden plaats in Sint-Pieters-Woluwe, in de buurt van de wijk Vogelzang.

De patrouilleurs van de Interventiedienst van de politiezone Montgomery (Etterbeek, Sint-Lambrechts-Woluwe en Sint-Pieters-Woluwe) worden onmiddellijk via de zonale dispatching ter plaatse gestuurd.

Ter plaatse aangekomen, kunnen zij één van de daders, die zich achter een geparkeerd voertuig had verstopt, onderscheppen, terwijl de andere drie kunnen vluchten. De politieagenten krijgen vervolgens gezelschap van de collega's van de naburige politiezone Marlow. Twee verdachten worden achtervolgd door de patrouilleurs, die hen de een na de ander onderscheppen. De vierde dader wordt onderschept na een achtervolging te voet.

Bij het fouilleren van de verdachten vinden de politieagenten een arsenaal aan voorwerpen uit drie voertuigen die in dezelfde nacht zijn aangedaan. Het gaat meer bepaald om zonnebrillen, powerbanks, oortjes, oplaadkabels voor GSM, I-Pods, tassen... Kortom, het soort voorwerpen dat mensen gewoonlijk in hun geparkeerde auto laten liggen.

Er werd een proces-verbaal wegens diefstal in voertuigen opgemaakt, alsook vier andere wegens niet-naleving van de COVID-maatregelen en een laatste wegens niet-naleving van de probatiemaatregelen.