PERSBERICHT VAN 16/11/2020.

In de nacht van donderdag 12 op vrijdag 13 november om 02:35 uur werd de aandacht van een ploeg van de interventiedienst van de politiezone Montgomery (Etterbeek, Sint-Lambrechts-Woluwe en Sint-Pieters-Woluwe) gevestigd op een voertuig dat in Sint-Lambrechts-Woluwe aan het rijden is. De ploeg van twee inspecteurs besluit dit voertuig te controleren in het kader van de maatregelen met betrekking tot Covid-19, en meer in het bijzonder de verplichting om de avondklok tussen 22 uur en 06 uur na te leven. Als ze zich omdraaien, schakelt de bestuurder van de auto, alleen aan boord, zijn koplampen uit en vlucht op volle snelheid.

com_pres_cqu

Hierop komt het tot een achtervolging door de straten van Sint-Lambrechts-Woluwe, Etterbeek, Schaarbeek en Brussel. Gedurende de hele achtervolging worden er aan de voortvluchtige bevelen gegeven om te stoppen, maar dat mag niet baten. Rode lichten, eenrichtingsstraten, te hard rijden,..., alle overtredingen stapelen zich op.

Onze politieagenten, ondertussen vergezeld van collega's van de politiezone Brussel-Noord, hebben de auto uiteindelijk op het grondgebied van Brussel kunnen onderscheppen.

Vaststellingen:

  • De betrokkene heeft de geldende regels in het kader van Covid-19 (inachtneming van de avondklok) overtreden;
  • Hij reed onder invloed van alcohol en drugs met een motorvoertuig;
  • Hij stond geseind voor andere delicten (arrestatiebevel voor een totale gevangenisstraf van 25 maanden);
  • Hij stond ook geseind voor verschillende niet-uitvoeringen van het verval van het recht tot sturen;
  • Hij reed in een gestolen voertuig;
  • Hij voerde een ernstige belemmering van het verkeer uit door zijn gevaarlijk rijgedrag.

De betrokkene werd ter beschikking gesteld van de procureur des Konings te Brussel en zijn voertuig werd in beslag genomen. De onderzoeksrechter heeft de betrokkene onder aanhoudingsmandaat geplaatst.