Persbericht van 17-01-2023

De verdachte van de brandstichting van de hondenbrigade van de politiezone Montgomery, gepleegd op 02 maart 2022, werd aangehouden na een nauwgezet onderzoek van haar lokale recherchedienst!

Herinnering aan de feiten

In de late nacht van 02 maart 2022 werd brand gesticht in een gebouw waar de hondenbrigade van politiezone Montgomery ondergebracht was (Etterbeek, Sint-Lambrechts-Woluwe, Sint-Pieters-Woluwe), gelegen in de Andromedawijk te Sint-Lambrechts-Woluwe.

De kracht van de vlammen had, ondanks een snelle tussenkomst van de brandweerdienst, het gebouw onbruikbaar gemaakt. En dit is vandaag nog steeds het geval! Daarenboven werden drie dienstvoertuigen die op de parking van het gebouw stonden volledig vernietigd en een vierde werd op zijn beurt beschadigd.

 

com_presse

De belangrijke brandstichting werd veroorzaakt door het werpen van drie molotov cocktails.

Gelukkig was er geen slachtoffer te betreuren, noch op menselijk vlak noch bij onze vierpotige collega’s.

Deze brandstichting had een sterke indruk nagelaten op de hondenmeesters en op alle leden van de politiezone, maar ook op de plaatselijke autoriteiten en op de plaatselijke bevolking die erg gehecht was op de aanwezigheid van de hondenbrigade in de wijk.

Een onderzoek werd onverwijld geopend. Aangezien er maar weinig ontginbare elementen waren, startten de onderzoekers van de dienst lokale recherche een werk van lange adem.

Tien maanden later wierp dit ononderbroken onderzoek eindelijk haar vruchten af en een onderzoeksrechter werd gevorderd half december.

De politiemensen konden eerst de verdachte van deze brandstichting identificeren en later lokaliseren, om hem tenslotte te vatten op 09 januari 2023. Een onderzoeksrechter heeft M.A, 26 jaar oud, onder aanhoudingsmandaat geplaatst.

De verdachte ontkent de feiten. Het onderzoek loopt verder.

De zonale, maar ook de gemeentelijke overheden (het gebouw is namelijk eigendom van de gemeente Sint-Lambrechts-Woluwe) zullen zich burgerlijke partij stellen om zo een verzoek tot schadevergoeding te kunnen indienen. Deze schade aan het gebouw, haar inboedel en de voertuigen wordt geraamd op enkele honderdduizenden euro.