PERSMEDEDELING VAN 05/05/2021

Op 3 mei, in de vroege avond, merken de leden van de interventiedienst van de politiezone Montgomery (Etterbeek, Sint-Lambrecht-Woluwe, Sint-Pieters-Woluwe) een BMW-voertuig op dat aan hoge snelheid rijdt op de Broquevillelaan in Sint-Lambrecht-Woluwe.

Zij controleren de nummerplaat, die niet overeenkomt met het opgemerkte voertuig en besluiten de vier inzittenden te controleren. Als ze dichterbij komen, merken zij op dat er binnen in de auto een sterke cannabisgeur hangt.

com_presse

De politieambtenaren besluiten vervolgens zowel de auto als de inzittenden te fouilleren.

Bij het fouilleren van de bijrijder vinden zij een doorzichtig plastic zakje met wit poeder.  De bezitter ervan verklaart spontaan dat het om ketamine gaat. In een rugzak in het voertuig vinden onze politieagenten nog een zakje met dezelfde witte substantie, een grote som geld in verschillende coupures en een boekje met een soort van boekhouding. Een andere inzittende van het voertuig overhandigt nog een zakje met een kleine hoeveelheid marihuana.

De lokale recherchedienst heeft het onderzoek overgenomen.

De rechercheurs nemen in totaal 602 gram ketamine en een geldbedrag van 12.305 euro in beslag.

De 26-jarige bezitter van het poeder, die ook de eigenaar is van de ruzak met het geld en het boekje, legt bekentenissen af en is ter beschikking gesteld van de Procureur des Konings van Brussel.

De Procureur des Konings heeft een onderzoeksrechter gevorderd voor feiten van bezit en verkoop van drugs in bende. De verdachte werd onder aanhoudingsbevel geplaatst.