Sinds 2018 herdenkt de Geïntegreerde Politie op 7 december de leden van de Federale Politie en Lokale Politie die tijdens de dienst overleden zijn.

De Wall of Memory in het Polis Center in Brussel herinnert aan al deze vrouwen en mannen die het leven hebben gelaten tijdens de uitoefening van hun ambt sinds de inwerkingtreding van de politiehervorming in 2001.

Helaas zal er dit jaar aan deze herdenkingsmuur een naam worden toegevoegd: die van onze collega van de politiezone Brussel Noord, Thomas Monjoie, die op 10 november in Brussel werd aangevallen en daarbij het leven liet.

wall_memory

De plechtigheid op 7 december zal plaatsvinden in het Polis Center in Brussel, in aanwezigheid van de families van de politieagenten die tijdens hun dienst en in de uitoefening van hun functie zijn omgekomen.

Alle leden van de Geïntegreerde Politie zullen om 15.00 uur een minuut stilte in acht nemen, waar ze zich ook bevinden. Na de minuut stilte en het neerleggen van de bloemen zullen de autoriteiten aanwezig in het Polis Center het naamplaatje aanbrengen op de herdenkingsmuur, de Wall of Memory, en ook een toespraak houden.