Nieuws

Plan je bezoek bij voorkeur en indien mogelijk in op afspraak. Een mondmasker dragen bij het betreden van onze commissariaten wordt op prijs gesteld!

De politie Balen-Dessel-Mol zou het op prijs stellen als bezoekers een mondmasker dragen wanneer ze  één van de commissariaten betreden. Vanaf maandag 11 mei zijn alle onthaalposten opnieuw geopend volgens de reguliere openingstijden. Om de social distancing in onze publieke ruimtes zoveel mogelijk te garanderen, wordt nog steeds aangeraden om voor niet dringende zaken zo veel mogelijk beroep te doen op onze online of telefonische dienstverlening. Probeer niet dringende vragen zoveel mogelijk telefonisch of via mail te laten verlopen. Niet dringende feiten kunnen online aangegeven via Police-on-web. Is een fysieke aangifte of melding op ons hoofdcommissariaat toch nodig? Plan dan zo veel als mogelijk een afspraak in via onze website.  Voor dringende meldingen bel je uiteraard steeds het noodnummer 101 of 112. 

Politie Balen-Dessel-Mol werkt na afspraak

Wie een klacht wil indienen of een aangifte wil doen op het hoofdcommissariaat van de politie Balen-Dessel-Mol, kan zelf online een afspraak maken door te klikken op 'MAAK EEN AFSPRAAK'. Daarmee wil de politiezone haar dienstverlening verbeteren. Afspraken kunnen alleen gemaakt worden wanneer het gaat om aangiftes en meldingen waarvoor de politie niet ter plaatse moet komen. Bij dringende politiehulp waarbij snel een politieploeg ter plaatse moet komen, bel je nog steeds het gratis nummer 101!

 

Altijd correct vastklikken! Beloofd?

Kinderen correct beveiligen in de auto is van levensbelang. Toch blijkt dat in Vlaanderen nog steeds een probleem. Maar al te vaak worden kinderen in de wagen op de verkeerde manier vastgeklikt, en in sommige gevallen zelfs helemaal niet.

Kinderen in de auto

Kinderen die kleiner zijn dan 1,35 meter moeten altijd worden vervoerd in een autozitje dat aangepast is aan hun gewicht en grootte. Hoewel die regel al vijftien jaar geldt, blijkt de correcte beveiliging van kinderen in de realiteit nog steeds een probleem. Gedragsonderzoek wijst uit dat slechts één op de vijf kinderen in Vlaanderen (21%) op de juiste manier wordt vastgeklikt, dat wil zeggen in een aangepast zitje dat correct wordt geïnstalleerd en gebruikt. In de andere gevallen zit het kind in een aangepast zitje maar wordt dit verkeerd gebruikt (50%), gaat het om een onaangepast zitje (12%), of is het kind zelfs helemaal niet vastgeklikt (17%) (1). Bij verkeerd gebruik gaat het vaak om de gordel die slecht over het lichaam van het kind wordt geleid, een te grote speling op de riempjes van het zitje, het kind dat de armen buiten de riempjes steekt en/of riempjes die gedraaid zitten.

De auto is in ieder geval geen veilige plek voor kinderen, zo blijkt uit de ongevallenstatistieken: in 2019 raakten in Vlaanderen 582 kinderen jonger dan 10 jaar gewond als autopassagier, 16 van hen waren zwaargewond.  62% van de verkeersslachtoffers in deze leeftijdsgroep is autopassagier. De risico’s voor kinderen die in de wagen meereizen zijn dus reëel, hen correct beveiligen is daarom een must. Kinderzitjes die correct worden gebruikt, halveren het risico op dodelijke letsels bij een ongeval.

Persbericht van Parket Antwerpen - 23/06/2020

Een 33-jarige man is zaterdag levensgevaarlijk gewond geraakt bij een steekpartij in Mol-Achterbos. De lokale politie Balen-Dessel-Mol kon een 38-jarige Mollenaar arresteren. Hij is gisteren aangehouden door de onderzoeksrechter wegens poging tot doodslag.

Persbericht van Parket Antwerpen - 23/06/2020

De afgelopen dagen heeft het parket Antwerpen opnieuw twee zogenaamde coronaspuwers voorgeleid. Het gaat om een 33-jarige man uit Mol en een 21-jarige vrouw uit Borsbeek.

Op donderdag 18 juni trof een interventieploeg van de lokale politie Balen-Dessel-Mol in de De Biststraat in Mol een voertuig aan met twee inzittenden die onder invloed waren van alcohol en cannabis. Toen één van de betrokkenen, een 33-jarige man uit Mol, na afloop van de controle zich verder wou verplaatsen met een ander voertuig werd hij, gezien zijn geïntoxiceerde  toestand, opnieuw aangesproken door de agenten. Daarop reageerde de man verbaal agressief en slaagde hij erin in het aangezicht van de agenten te spuwen.

Tijdens zijn arrestatie moest hij omwille van zijn weerspannig gedrag overmeesterd worden, zodat hij kon overgebracht worden naar de cel. De verdachte werd aangehouden en voorgeleid door de onderzoeksrechter. Hij werd aangehouden onder elektronisch toezicht. Vandaag verschijnt hij voor de raadkamer.