Nieuws

Politie Balen-Dessel-Mol werkt vanaf 1 maart ook na afspraak

Wie een klacht wil indienen of een aangifte wil doen op het hoofdcommissariaat van de politie Balen-Dessel-Mol, kan vanaf 1 maart zelf online een afspraak maken door te klikken op 'MAAK EEN AFSPRAAK'. Daarmee wil de politiezone haar dienstverlening verbeteren. Het blijft ook nog mogelijk om tijdens de openingsuren een aangifte te doen zonder afspraak. In dit geval dient men wel rekening te houden met mogelijke wachttijden. Afspraken kunnen alleen gemaakt worden wanneer het gaat om aangiftes en meldingen waarvoor de politie niet ter plaatse moet komen. Bij dringende politiehulp waarbij snel een politieploeg ter plaatse moet komen, bel je nog steeds het gratis nummer 101!

 

BuurtInformatieNetwerk (BIN) Watertorenstraat Mol en Bukenberg Balen opgestart

Op maandag 2 december gingen de nieuwe buurtinformatienetwerken (BIN’s) van de Watertorenstraat in Mol en Bukenberg in Balen officieel van start. In de gemeente Mol staat de teller op 7 BIN’s, in de gemeente Balen zijn er nu 3 BIN’s en in Dessel 2. De politiezone Balen-Dessel-Mol telt nu in totaal 12 buurtinformatienetwerken en 1 buurtinformatienetwerk zelfstandigen (BIN/Z). De bedoeling van een BIN en een BIN/Z is dat bewoners van een wijk, maar ook winkeliers of bedrijven, de politie inlichten als ze iets verdachts zien. In het verleden kon de lokale politie al inbrekers en winkeldieven arresteren na meldingen van alerte burgers en winkeliers.

Ben je geïnteresseerd in een job bij de politie? Momenteel kan je je kandidaat stellen voor het basiskader via een versnelde selectieprocedure. Dankzij de zogeheten 'Fast Track' kunnen alle selectieproeven doorlopen binnen een tijdspanne van +-2 weken. De selectieproeven gaan door van 3 t.e.m. 14 februari 2020. Indien je geslaagd bent, start de opleiding op 1 april in Campus Vesta (Ranst) (onder voorbehoud). Inschrijvingen dienen ten laatste op zondag 19 januari 2020 verstuurd te zijn. Let op! De plaatsen zijn beperkt.

Ruiten en spiegels ijsvrij maken

Door de koudere temperaturen worden bestuurders regelmatig geconfronteerd met dichtgevroren ruiten.  IJs op de ruiten en spiegels is niet alleen een forse belemmering van het zicht, het kan ook een stevige boete tot gevolg hebben. Wat zegt de Wet? De Wet bevat geen bepaling die uitdrukkelijk zegt dat bestuurders verplicht zijn alle ruiten en spiegels vrij van ijs en sneeuw te maken. Maar, Art. 8.3 van de Wegcode bepaalt: “Elke bestuurder moet in staat zijn te sturen, en de vereiste lichaamsgeschiktheid en de nodige kennis en rijvaardigheid bezitten. Hij moet steeds in staat zijn alle nodige rijbewegingen uit te voeren en voortdurend zijn voertuig of zijn dieren goed in de hand hebben.”

Uit deze bepaling leidt men af dat elke bestuurder verplicht is om zijn of haar voertuig ijs- en sneeuwvrij te maken om alle nodige rijbewegingen te kunnen uitvoeren. Als u niets kan zien, kan u immers ook niet alle nodige rijbewegingen uitvoeren. Wie de ruiten en spiegels niet ijsvrij maakt, riskeert een boete met een prijskaartje van 116 euro.


 

Persbericht van Parket Antwerpen - 14/10/2019

De politiezone Balen-Dessel-Mol kon vorige zondag drie verdachten oppakken voor een inbraak aan bedrijvensite Verlipack in Mol. De twee mannen zijn door de onderzoeksrechter in Turnhout aangehouden onder elektronisch toezicht, een vrouw is vrijgelaten onder voorwaarden.