Nieuws

Politie Balen-Dessel-Mol werkt vanaf 1 maart ook na afspraak

Wie een klacht wil indienen of een aangifte wil doen op het hoofdcommissariaat van de politie Balen-Dessel-Mol, kan vanaf 1 maart zelf online een afspraak maken door te klikken op 'MAAK EEN AFSPRAAK'. Daarmee wil de politiezone haar dienstverlening verbeteren. Het blijft ook nog mogelijk om tijdens de openingsuren een aangifte te doen zonder afspraak. In dit geval dient men wel rekening te houden met mogelijke wachttijden. Afspraken kunnen alleen gemaakt worden wanneer het gaat om aangiftes en meldingen waarvoor de politie niet ter plaatse moet komen. Bij dringende politiehulp waarbij snel een politieploeg ter plaatse moet komen, bel je nog steeds het gratis nummer 101!

 

Lokale politie blikt terug op een uiterst vlot verlopen editie van Graspop Metal Meeting

De lokale politie Balen-Dessel-Mol blikt terug op een 24ste editie van Graspop Metal Meeting met relatief weinig incidenten, zonder verkeersproblemen en gunstige weersomstandigheden. De meeste aangiftes hadden te maken met verlies of diefstal. Slechts 6 festivalgangers werden voor openbare dronkenschap of ordeverstoring bestuurlijk aangehouden en voor de gepaste duur opgesloten.

De lokale politie Balen-Dessel-Mol is op zoek naar jobstudenten voor de maanden juli en augustus.
Sollicitaties voor de bijstand aan de consulent ICT dienen schriftelijk toe te komen voor donderdag 27 juni.
Sollicitaties voor de bijstand aan de logistieke dienst dienen schriftelijk toe te komen voor woensdag 17juli.

In bijlage de vacatures met functieomschrijving en het gezochte profiel.

Dalend aantal drugsdelicten op Legacy Festival

Op zaterdag 15 juni werden bezoekers op de 5de editie van het Legacy Festival op het Zilvermeer in Mol gecontroleerd op drugsbezit. Bij 40 festivalgangers die de controlepost passeerden, werden verdovende middelen aangetroffen. Er werden 2 dealers gearresteerd en voorgeleid voor de onderzoeksrechter. Daarvan werd 1 aanhouding bevestigd. Voor deze drugsactie werden in totaal werden een 60-tal  agenten van de lokale politie Balen-Dessel-Mol en de federale politie ingezet. Vorig jaar werden bij een gelijkaardige controle 65 bezoekers betrapt op illegale drugs. In de omgeving festival werd ook gecontroleerd op drugsgebruik in het verkeer. Daarbij werd 1 rijbewijs ingetrokken. De hele actie verliep in vlotte samenwerking met de organisatie van Legacy Festival.

 

 

De lokale politie Balen-Dessel-Mol is op zoek naar een contractuele voltijdse maatschappelijk assistent niveau B voor een arbeidsovereenkomst van bepaalde duur.
De functieomschrijving, ons aanbod, het gewenste profiel, competenties en diplomavereisten zijn terug te vinden op de website van Jobpol via deze link. Solliciteren kan uiterlijk tot 17 mei 2019.