Nieuws

Politie Balen-Dessel-Mol werkt vanaf 1 maart ook na afspraak

Wie een klacht wil indienen of een aangifte wil doen op het hoofdcommissariaat van de politie Balen-Dessel-Mol, kan vanaf 1 maart zelf online een afspraak maken door te klikken op 'MAAK EEN AFSPRAAK'. Daarmee wil de politiezone haar dienstverlening verbeteren. Het blijft ook nog mogelijk om tijdens de openingsuren een aangifte te doen zonder afspraak. In dit geval dient men wel rekening te houden met mogelijke wachttijden. Afspraken kunnen alleen gemaakt worden wanneer het gaat om aangiftes en meldingen waarvoor de politie niet ter plaatse moet komen. Bij dringende politiehulp waarbij snel een politieploeg ter plaatse moet komen, bel je nog steeds het gratis nummer 101!

 

8 bestuurders onder invloed tijdens WODCA-actie in Balen en Mol

Afgelopen weekend betrapte de lokale politie Balen-Dessel-Mol op 2 verschillende locaties in totaal 8 bestuurders op dronkenschap achter het stuur. Daarbij werd 1 rijbewijs onmiddellijk ingetrokken. De andere 137 chauffeurs die gecontroleerd werden, hielden zich wel aan het BOB-principe. Daarnaast werden er 13 snelheidsovertredingen gemeten in de omgeving van de controleposten.

Persbericht van Parket Antwerpen - Afdeling Turnhout

Het parket Antwerpen (afdeling Turnhout) is een onderzoek gestart naar aanleiding van een schietincident maandagavond in Mol. De lokale politie Balen-Dessel-Mol ontving maandagavond verschillende oproepen van getuigen die omstreeks 21.15 uur schoten hadden gehoord in de Postelarenweg in Mol. Toen de eerste patrouilles ter plaatse waren, stond er nog een 10-tal personen op straat. Ze hadden knuppels op zak.

 

Resultaten bevolkingsbevraging bij inwoners van de politiezone Balen-Dessel-Mol

Hoge score op veiligheidsgevoel en overdreven snelheid als grootste buurtprobleem

80 procent van de inwoners van de politiezone Balen-Dessel-Mol voelt zich zelden tot nooit onveilig. Dat blijkt uit de ‘Veiligheidsmonitor 2018’, een grootschalige bevolkingsbevraging in samenwerking met de Federale politie en de FOD Binnenlandse zaken. Overdreven snelheid, sluikstorten/zwerfvuil en hinderlijk parkeren worden ervaren als de grootste buurtproblemen. De resultaten van de Veiligheidsmonitor worden mee verwerkt in het Zonaal Veiligheidsplan 2020-2025.

In 2018 kregen 4 200 inwoners van onze politiezone een bevraging in de bus over (on)veiligheidsgevoelens, buurtproblemen, preventie, slachtofferschap en aangifte en de kwaliteit van het politieoptreden. 1 722 personen (41%) van de representatieve steekgroep van burgers ouder dan 15 jaar vulden de vragenlijst bruikbaar in. “De resultaten leunen sterk aan bij de resultaten van de vorige bevraging in 2011 en zien we in grote lijnen ook bij vergelijkbare politiezones. Toch blijft het een belangrijke bron van informatie. We willen dan ook alle respondenten danken voor hun waardevolle feedback!”,  voegt commissaris Robert Lehaen toe.

Vacature consulent ICT

De lokale politie Balen-Dessel-Mol is op zoek naar een ICT consulent niveau B voor een arbeidsovereenkomst van bepaalde duur. De functieomschrijving, het gewenste profiel  en de sollicitatieprocedure is terug te vinden in bijlage. Solliciteren kan uiterlijk tot 30 augustus 2019.