Nieuws

Naar aanleiding van een poging tot inbraak in het vakantiepark Sunparks in Mol werden de mogelijke daders op zondag 8 december onderschept in Retie. Bij de controle van het voertuig, de drie inzittenden werden amfetamines en verschillende gereedschappen aangetroffen. Daarop volgde een huiszoeking op de verblijfplaats van de verdachten. Ook daar werd een aanzienlijke hoeveelheid verboden stoffen gevonden. De verdachten zijn aangehouden.

 

Afgelopen weekend werd 1 bestuurder in Mol betrapt op dronkenschap achter het stuur. Verder werden er 43 parkeerovertredingen en 86 snelheidsovertredingen vastgesteld in de drie gemeenten van onze politiezone. Omwille van de kerstmarkt en de dierenmarkt, werden in het centrum van Mol 27 voertuigen getakeld die geparkeerd stonden op het Rondplein, de Corbiestraat, de Lakenmakersstraat en de Adolf Reydamslaan.  Aan het station in Mol stonden 4 voertuigen langer geparkeerd dan de maximum 15 minuten die er zijn toegestaan. In de toekomst zal er extra gecontroleerd worden op het respecteren van de duurtijd op de plaatsen waar je maximum een kwartier mag parkeren.

 

In de nacht maandag op dinsdag 21 november werden er 2 verschillende diefstallen gepleegd in Dessel. Er werd een kentekenplaat van een voertuig ontvreemd en er vond in de nabije omgeving een diefstal van auto-onderdelen plaats. Onze diensten hielden rekening met een mogelijke link tussen deze feiten en startten een intensief onderzoek. Zo werd op dinsdag 4 december de verdachte opgemerkt en onderschept in onze politiezone. Het dossier werd overgenomen door de Federale Gerechtelijke Politie Antwerpen. De verdachte werd voorgeleid voor de onderzoeksrechter, maar werd niet aangehouden.  

 

De lokale politie voerde op donderdag 29 november in 2 verschillende vestigingen in de gemeente Mol een controle uit op het navolgen van de regelgeving rond kansspelen. De actie verliep in samenwerking met de Kansspelcommissie. Bij de controle in een drankgelegenheid werd een persoon aangetroffen die geseind stond voor een bevel tot gevangenneming. Nadien werd er gecontroleerd in een gokkantoor. Daar werden verschillende inbreuken vastgesteld. Daardoor kan de uitbater van het kantoor een boete van 5000 euro oplopen en kan de vergunning ingetrokken worden na de verschijning voor de commissie. De actie verliep in samenwerking met de Kansspelcommissie.

knallen zonder vuurwerk

Met de eindejaarsperiode in zicht waarschuwen we nog eens voor de gevaren van vuurwerk. In onze politiezone is vuurwerk afsteken niet strafbaar. Toch wijzen we op de gevaren die het kan veroorzaken, voor jezelf en voor je omgeving. Denk maar aan het brandgevaar of de gevolgen wanneer bijvoorbeeld honden of paarden opgeschrikt worden door de luide knallen. We vragen om tijdens de feestdagen zoveel mogelijk te ‘knallen zonder vuurwerk’! Wie vindt dat de feestdagen niet compleet zijn zonder vuurwerk, kan naar één van de vele geplande vuurwerkspektakels van een professionele vuurwerkafsteker gaan kijken. Deze zijn veilig en zorgen ervoor dat de overlast voor bange kinderen en dieren tot een half uur beperkt blijft.