Nieuws

Update incident Rauw - 16.30 uur

Ook de kleine zone in Rauw die afgesloten bleef, wordt met onmiddellijke ingang vrijgegeven. Concreet gaat het over de driehoek gevormd tussen Postelsesteenweg, Haagdoornstraat en Zuiderring. De Hazelaarstraat en de Hulststraat behoren ook tot dit binnengebied. Er geldt dus nu geen enkele schuilmaatregel meer. Wél blijft de Zuiderring afgesloten, waardoor er een omleiding geldt via Kiezelweg en Postelsesteenweg.

We danken alle inwoners voor het begrip omtrent de genomen voorzorgsmaatregelen.

---------------------------------------------------------------

Update 15.15 uur - lek tankwagen Zuiderring Rauw

Metingen bevestigen: ‘geen gevaar geweest voor volksgezondheid’. De luchtmetingen in de omgeving van het incident met de tankwagen op de N71 toonden aan dat het lek de volksgezondheid nooit in gevaar heeft gebracht. De schuilmaatregelen voor Rauw werden uit voorzorg genomen. Uitsluitend mensen die zich in de onmiddellijke nabijheid van het lek bevonden, ondervonden lichte irritatie.
 

adr

De lokale politie voerde op maandag 9 september tussen 09.00 en 16.00 uur langs de Zuiderring in Mol een controle-actie op internationaal wegvervoer van gevaarlijke goederen (ADR-vervoer). In totaal werden 9 vrachtwagens gecontroleerd. 1 chauffeur was niet in regel met de voorschriften voor het vervoer van gevaarlijke goederen.

Persbericht van Parket Antwerpen - Afdeling Turnhout

Een 60-jarige man uit Balen werd in de nacht van zaterdag op zondag opgepakt na een wilde achtervolging van Mol tot Balen. De onderzoeksrechter heeft de man vrijgelaten onder voorwaarden.

blazen

Afgelopen weekend betrapte de lokale politie Balen-Dessel-Mol op 2 verschillende locaties in totaal 8 bestuurders op dronkenschap achter het stuur. Daarbij werd 1 rijbewijs onmiddellijk ingetrokken. De andere 137 chauffeurs die gecontroleerd werden, hielden zich wel aan het BOB-principe. Daarnaast werden er 13 snelheidsovertredingen gemeten in de omgeving van de controleposten.

Persbericht van Parket Antwerpen - Afdeling Turnhout

Het parket Antwerpen (afdeling Turnhout) is een onderzoek gestart naar aanleiding van een schietincident maandagavond in Mol. De lokale politie Balen-Dessel-Mol ontving maandagavond verschillende oproepen van getuigen die omstreeks 21.15 uur schoten hadden gehoord in de Postelarenweg in Mol. Toen de eerste patrouilles ter plaatse waren, stond er nog een 10-tal personen op straat. Ze hadden knuppels op zak.