Lokale recherche

Guido Gezellestraat 29
2400 Mol

Telefoon

Opgelet: voor dringende meldingen bel je steeds het gratis nummer 101. Onze mailadressen kunnen gebruikt worden voor niet-dringende vragen of niet-dringende meldingen. Onze rechercheurs verdiepen zich in lokale veiligheidsproblemen zoals diefstallen en inbraken, zedenfeiten en zware criminaliteit.

De recherche verleent gespecialiseerde steun aan de andere diensten binnen onze politiezone, maar het omgekeerde geldt ook. Soms worden inspecteurs ingezet in de recherche om steun te leveren.

Opsporingsonderzoeken

De lokale recherche bestaat uit een aantal gespecialiseerde inspecteurs die opsporingsonderzoeken verrichten. Dit om bewijzen te verzamelen die kunnen leiden tot identificatie van daders en de voorleiding bij de gerechtelijke autoriteiten.

De opdrachten komen vaak voort uit de tussenkomsten van de interventieploegen. De dienst wordt ondersteund door een ploeg van technische vaststellers die bereikbaar en terugroepbaar is.

Partners

De lokale recherche werkt nauw samen met het parket, het Arrondissementeel informatiekruispunt (AIK) in Turnhout en de gerechtelijke informatiediensten.