Waar vind ik hulp?

Slachtoffers van een misdrijf worden vaak geconfronteerd met gevoelens van angst of wantrouwen. Of ze worstelen met vragen over hoe het nu verder moet. Vaak is een luisterend oor of een babbel voldoende. Soms is doorverwijzing naar gespecialiseerde hulp noodzakelijk.

  • Als je tijdens de dagen die volgen op een misdrijf behoefte hebt aan ondersteuning, dan kan je contact opnemen met de cel slachtofferbejegening/jeugd & gezin. Onze medewerkers helpen je graag verder.
  • We werken ook samen met de dienst Slachtofferhulp van het Centrum voor Algemeen Welzijnswerk Kempen. Bij deze dienst kan je terecht voor gratis emotioneel, juridisch en praktisch advies. Meer informatie vind je op www.cawdekempen.be.
  • Voor bijkomende informatie over je dossier en de lopende procedure kan je terecht bij de dienst Slachtofferonthaal op het parket van de procureur des Konings. Deze dienst kan je ook de nodige ondersteuning en bijstand bieden tijdens de hele gerechtelijke procedure. De justitieassistenten kan je tijdens kantooruren bereiken op het nummer 014 40 45 70.
Je vraag blijft onbeantwoord? Contacteer ons via het contactformulier of telefonisch via 014 33 37 00.