3 van de 4 gecontroleerde bestuurders onder invloed

De afgelopen nacht heeft een interventieploeg van de politie Bilzen – Hoeselt – Riemst een kleine verkeerscontrole uitgevoerd tijdens het nachtelijk patrouilleren.
Maar liefst 3 van de 4 gecontroleerde bestuurders bleken onder invloed van drugs of alcohol.  

niet rijden onder invloed

De eerste bestuurder was een fietser die even na middernacht gecontroleerd werd op de Tongersesteenweg in Hoeselt omdat hij zonder verlichting reed.
De 38-jarige bestuurder uit Hoeselt had geen alcohol gedronken maar een speekseltest tekende positief voor amfetamines en heroïne.
In september werd diezelfde fietser al een keer betrapt met het rijden onder invloed van maar liefst 4 soorten drugs. In totaal was het vannacht al de vijfde keer dat hij een positieve test aflegde na het besturen van een voertuig.
Voor het rijden zonder verlichting, kreeg de overtreder een tweede proces-verbaal.

Een uur later werd wat verderop op de Bilzersteenweg in Hoeselt tweede  bestuurder onderschept. De man, een 39-jarige Hoeselaar, zwalpte over de weg en vertoonde ander gevaarlijk rijgedrag. 
De bestuurder bleek maar liefst 1,3 promille alcohol in het bloed te hebben.
Hij mocht zijn rijbewijs voor 6 uur afgeven en zal later moeten verschijnen bij de politierechter.

Om 05u30 werd een derde bestuurder aan de kant gezet, ditmaal op de Alden Biesensingel in Bilzen. De politie reed al een tijdje achter deze wagen en stelde vast dat er erg vlot gereden werd, hierbij verschillende keren kruispunten met voorrang van rechts negerend.
De 36-jarige bestuurster uit Wellen had geen alcohol gedronken en ook alle boorddocumenten bleken in orde. Een speekseltest bleek wel positief.
De vrouw bleek onder invloed van speed en cocaïne op weg te zijn naar haar werk in het Maasland.
Haar rijbewijs werd onmiddellijk voor 15 dagen ingetrokken. Het was niet de eerste keer dat de vrouw haar rijbewijs diende in te leveren na een gelijkaardige inbreuk. Ook kreeg ze een proces-verbaal voor de andere verkeersinbreuken.