Bestuurder die wegvluchtte na zwaar verkeersongeval afgelopen zaterdag in Riemst meldt zich bij de politie

commissariaat Bilzen

Op zaterdag 29/05 in de vroege ochtend deed zich een zwaar verkeersongeval voor op de Tongersesteenweg te Riemst. De bestuurder van een lichte vracht met Frans kenteken reed volgens ooggetuigen door het rode licht en botste op een personenwagen die vanuit een zijstraat de steenweg wilde opdraaien. De getuigen zagen hoe de bestuurder van de lichte vracht, een type Peugeot Boxer, uit zijn voertuig stapte en het op een lopen zette. De bestuurster in het aangereden voertuig zat gekneld en diende bevrijd te worden. Het slachtoffer, een 59-jarige vrouw uit Riemst, werd in levensgevaar overgebracht naar het ziekenhuis.
Een inderhaast opgezette zoekactie met behulp van speurhonden leverde niet meteen iets op.
Het afgelopen weekend werd er doorgedreven onderzoek uitgevoerd.
Vanochtend meldde de Politiezone Luik dat de bestuurder van het aanrijdend voertuig zich bij hen gemeld had. De man, een 30-jarige uit het Luikse, werd gearresteerd en in het politiecommissariaat van Bilzen onderworpen aan een verhoor. Hij wordt morgen bij de onderzoeksrechter verwacht.
De oproep tot getuigen die in de media verscheen, geldt nog steeds voor eenieder die nuttige en concrete informatie kan verstrekken over het gebeuren.