Bestuurder die zijn eigen rit filmt met gsm legt positieve drugtest af

Een bestuurder die zichzelf filmde bij het binnenrijden van een parkeerzone, en die dan ook nog eens onder invloed van drugs bleek. Hij zag al snel zijn rijbewijs ingetrokken door de politie. 

filmer onder invloed

Gsm-gebruik en rijden onder invloed

In Hoeselt merkte een politieploeg gistermiddag een bestuurder op die met zijn gsm aan het filmen was hoe hij de bovengrondse parkeerzone van een appartementengebouw binnenreed.

De 38-jarige bestuurder kon niet anders dan de inbreuk toe te geven. Omdat de man uiterlijke tekenen vertoonde van druggebruik, werd een speekseltest bij hem afgenomen. Die tekende positief voor cocaïne.

Hij mocht zijn rijbewijs meteen inleveren voor de duur van 15 dagen, en krijgt PV’s voor het rijden onder invloed van drugs, en voor het gebruik van gsm en voor bumperkleven. Ook werd er een waarschuwing opgesteld voor zijn rijbewijs dat beschadigd was.

Spoorverbreders

Enige tijd later werd een getunede wagen gecontroleerd op de parking van de Mc Donalds op de Tongersestraat. De achterste banden van het voertuig staken buiten de wielkast.

De 20-jarige bestuurder uit Riemst gaf toe dat zijn auto uitgerust werd met spoorverbreders, hetgeen in strijd is met de tuning-wetgeving.

Het keuringsbewijs voor de auto werd daarop onmiddellijk ingehouden. 

De jonge bestuurder, die nog maar enkele maanden in het bezit van een rijbewijs was, krijgt 15 dagen de tijd om zijn voertuig in orde te brengen en te laten keuren.

Ondertussen mag hij zich met zijn voertuig enkel verplaatsen tussen de woning, de garage en de keuring.

Er werd een proces-verbaal opgesteld en de jongeman dient zich na geldige keuring opnieuw bij de politie aan te bieden ter controle.