Bestuurder van niet-verzekerde motorfiets gevat na achtervolging

Het afgelopen weekend kon een patrouilleploeg meerdere verkeersinbreuken vaststellen. Eén bestuurder op een motorfiets maakte het al te bont toen hij op de vlucht sloeg door een graanveld. 

motorrijder

Afgelopen zaterdagavond merkte een patrouilleploeg op de Nieuwstraat in Bilzen een motorfiets met twee personen op. Op de motorfiets bleek er geen kenteken bevestigd.

Toen het duo op de motorfiets de politie zag, namen ze de vlucht en reden een veldweg in.

De politie reed de motorfiets achterna maar moest de achtervolging staken toen de deze een graanveld in reed. De motorrijder en zijn passagier kwamen echter ten val op het veld, waarop de politie te voet de achtervolging voortzette en de twee even later bij de kraag kon vatten.

De motorfiets die vast stak in een modderpoel, werd getakeld op vermoeden van niet-verzekering.

Er worden verscheidene processen-verbaal opgesteld voor de bestuurder waarvoor hij zich op een later tijdstip zal dienen te verantwoorden.

Andere verkeersinbreuken

Verder werden er het afgelopen weekend boetes uitgeschreven voor gsm-gebruik achter het stuur, het niet dragen van een valhelm, het negeren van een omkeerverbod, en het oneigenlijk gebruik van ruilverkavelingswegen.  

Verschillende bestuurders ontvingen waarschuwen voor technische mankementen aan hun voertuig, en voor verouderde rijbewijzen.

Een bestuurster uit Hoeselt zag haar wagen getakeld worden omdat het voertuig niet ingeschreven noch geldig verzekerd was.

Ook een bestuurster uit Herk-De-Stad die opgemerkt werd omdat ze niet handsfree aan het bellen was, bleek geen geldige verzekering voor haar auto voor te kunnen leggen. Ook haar wagen werd getakeld.