Controles op snelheid, drugs en alcohol

controle

Drugs en alcohol

Afgelopen zaterdagavond hebben de politiezones Voeren en Bilzen-Hoeselt-Riemst de handen in elkaar geslagen voor een gezamenlijke controleactie specifiek gericht op alcohol en drugs in het verkeer. 

Van alle bestuurders die de controlepost op de E25 in Moelingen passeerden, had niemand teveel gedronken.
Eén bestuurder bleek wel onder invloed van drugs (cannabis) te rijden.
Bij twee personen werd een gebruikershoeveelheid marihuana aangetroffen. De drugs werden in beslag genomen en 2 processen-verbaal drugsbezit werden opgesteld. 

Op de Maastrichterstraat in Bilzen nam de politie van 480 bestuurders een ademtest af. Vier testen tekenden positief. 

Twee bestuurders dienden hun rijbewijs in te leveren voor de duur van 15 dagen. Twee anderen zagen hun rijbewijs 3 uur ingehouden. 
Hier werd ook een buitenlands bestuurder beboet die voor de ogen van de politie een rood verkeerslicht negeerde. De boete van 184 € werd ter plaatse geïnd. 

Op beide locaties werd er uiteraard ook gecontroleerd op technische eisen, keuring en inschrijving. De nodige processen-verbaal en waarschuwingen werden opgesteld. 

Snelheid

Afgelopen vrijdag namen ook wij deel aan de nationale flitsmarathon. Van de 2476 die de mobiele snelheidscamera in Bilzen, Hoeselt en Riemst passeerden, reden 146 bestuurders (6%) te snel.  

Geen enkele bestuurder reed zoveel te snel dat zijn of haar rijbewijs ingetrokken moest worden.
Vier bestuurders dienden echter wel hun rijbewijs onmiddellijk in te leveren voor de duur van 15 dagen nadat ze met de gsm achter het stuur opgemerkt werden. 

Labels