Corona - we blijven controleren

Corona. Het duurt nu wel erg lang, en we zijn het allemaal beu. Iedereen snakt naar versoepelingen, maar ondertussen blijven de besmettingscijfers erg hoog en gaat ons zorgsysteem gebukt onder zware druk.
De maatregelen zijn er niet voor niks, en we blijven controleren op het naleven ervan. Zo stelden we de afgelopen dagen heel wat inbreuken vast, en werden er boetes uitgeschreven voor flagrante overtredingen.

Zo werd er gisteren in Hoeselt een feestje opgedoekt na meldingen van buurtbewoners die klaagden over overlast. Ter plaatse kregen we door de 9 aanwezigen heel wat verwijten naar ons hoofd geslingerd, maar dat weerhield ons er niet van gewoon onze job te doen. De 9 kregen elk een boete.

Op zondagnamiddag werden 4 inwoners van Maastricht geverbaliseerd nadat zij aangetroffen werden in de ondergrondse mergelgroeves te Riemst. Het doolhof van het gangenstelsel is zelfs voor een ervaren grottenloper niet evident, en de toegang tot deze groeves is met reden strikt verboden. Omdat de jongeren hiermee ook nog eens in overtreding waren met de coronamaatregel inzake niet-essentiële grensverplaatsingen, werden er coronaboetes uitgeschreven.

Op zaterdag kon er in een bedrijfshal op de Kieleberg te Bilzen een samenscholing opgedoekt worden. Controle van de verschillende ruimtes bracht een tiental personen aan het licht die geen gegronde reden konden verzinnen voor hun aanwezigheid.

Ook controleren we nog steeds op het respecteren van de avondklok of een correcte toepassing van de mondmaskerverplichting.
Niet omdat we jullie graag “pesten”, maar omdat we deze corona ook hartgrondig beu zijn, en omdat we samen met alle volhouders liefst zo snel mogelijk weer terug naar “het normale leven” willen 😉 
Bedankt aan alle inwoners van onze politiezone die blijven volhouden!