Dader van overval op buurtwinkel werd aangehouden

Afgelopen zondagavond pleegde een 42-jarige man een gewapende overval op de buurtwinkel SPAR in het centrum van Bilzen. De politie kon de man ter plaatse inrekenen. Hij werd aangehouden en overgebracht naar de gevangenis. 

geldlade

Zondagavond 18/07/2021 kreeg de politie van Bilzen melding van een overval op de Spar Express in het centrum van Bilzen (Romboutstraat). De verdachte nam geld uit de kassa en zette het op een lopen.

De dader kon snel gevat worden dankzij een opmerkzame inspecteur ter plaatse. Hij merkte een man op die gehaast in een taxi plaatsnam. De inspecteur kon de taxi een eindje verderop intercepteren. De verdachte zei meteen de inspecteur in kwestie van eerdere tussenkomsten te herkennen en gaf de feiten in de buurtwinkel onmiddellijk toe.

De man, een 42-jarige Bilzenaar, werd gearresteerd en naar het hoofdcommissariaat van Bilzen overgebracht. Tijdens de fouillering werden in beide broekzakken verschillende eurobiljetten aangetroffen. Onder het shirt van de man werd het mes gevonden waarmee hij een winkelmedewerker bedreigd had.

Gisteren werd de verdachte voorgeleid bij de onderzoeksrechter in Tongeren. De man werd aangehouden en overgebracht naar de gevangenis in Hasselt.

De verantwoordelijke van de Spar mocht het gestolen geld terug in ontvangst nemen.