De week van de handhaving

Van 3 tot 9 oktober loopt de "Week van de Handhaving", een initiatief van Mooimakers. Tijdens deze week stellen we alles in het werk om, samen met de gemeentelijke diensten, het probleem sluikstort en zwerfvuil aan te kaarten. Opgeruimd staat netjes!  We voeren onze controles op en zetten in op sensibilisering.

Mooimakers

De zesde editie van de week van de Handhaving, een initiatief van Mooimakers, wordt maandag ook in onze politiezone in gang getrapt. In verschillende Vlaamse steden en gemeenten worden de controles op zwerfvuil en sluikstort tijdens de week van 3 tot 9 oktober fors opgedreven om duidelijk te maken dat de strijd tegen zwerfvuil menens is.
Politiezones bundelen hun krachten met de lokale besturen, de afvalintercommunales en Vlaamse partners en maken hierbij handig gebruik van camera’s, die geplaatst werden op ‘afvalgevoelige’ locaties, de zogenaamde 'hotspots'. 

Wij doen ook dit jaar weer mee want we blijven gaan voor een propere politiezone, vrij van zwerfvuil en sluikstorten!

Hoewel we élke dag sluikstorten vaststellen en onderzoeken inrichten naar de daders, doen we er deze week nog een schepje bovenop. Het is zoals met de nationale flitsmarathon: we controleren elke dag, maar die dag krijgt het fenomeen nog wat extra aandacht. 

Ook jij kan je steentje bijdragen! Kijk eens op de website van Mooimakers onder de rubriek https://mooimakers.be/wat-kan-jij-doen en je vindt er vast en zeker een voorstel waarmee je aan de slag kan.