Drugscontrole partybus Extrema Outdoor

Om een duidelijk signaal te geven dat drugs en feestvieren niet hand in hand dienen te gaan, werd er binnen onze politiezone controle gedaan van een partybus die op zaterdagnamiddag naar het dancefestival Extrema Outdoor zou afreizen.

drugs op partybus Extrema Outdoor

Het team Overlast nam het initiatief voor deze controle, en werd hierin bijgestaan door enkele leden van de lokale wijk- en interventiediensten. Ook kwam een federale drugshondengeleider de actie ondersteunen.

Op de parking van het voetbalveld te Vlijtingen (Riemst) werden alle 45 inzittenden van de bus gecontroleerd en gefouilleerd.
Vijf feestvierders gingen spontaan over tot het overhandigen van drugs, en werden onderworpen aan een gerechtelijke fouille.

Er werden hoeveelheden verdovende middelen gevonden, zoals XTC-pillen (14 stuks), speed (1.7g), cocaïne (8.79 g), ketamine (2.95g), MDMA (0.95g) en cannabis (0.6g).  

Er werden 7 processen-verbaal opgesteld voor het bezit van drugs.

Het merendeel van de inzittenden kon begrip opbrengen voor de controle, zeker met het overlijden in gedachten van een Nederlandse festivalganger die vrijdag het leven liet na een overdosis gevaarlijke verdovende middelen.