Ga in automodus voor je rijdt!

Van 1 tot 28 februari loopt een nieuwe campagne tegen gsm-gebruik in het verkeer, en dit in samenwerking met de Vlaamse Overheid. Bekende Vlamingen Dieter Coppens, Tine Embrechts en Adriaan Van den Hoof promoten elk hun manier om in automodus te gaan en zo ongevallen te vermijden. Dat doen ze via 315 wegaffiches verspreid over heel Vlaanderen, in radiospotjes en via berichten op sociale media. 

Adriaan

Afleiding is één van de grootste oorzaken van ongevallen in het verkeer. Je smartphone is afleider nummer één achter het stuur. De verleiding is groot om iedere binnenkomende melding te checken en elke oproep te beantwoorden. Je denkt al snel dat je anders iets belangrijks zult missen. Terwijl de meeste van je telefoontjes, berichtjes en likes gerust kunnen wachten tot na je rit, want geen enkele melding is een ongeval waard!

Tine Embrechts

De VSV (Vlaamse Stichting Verkeerskunde) benadrukt dat er voor iedereen een passende manier is om in automodus te gaan, al naargelang de situatie:

  • Smartphone buiten handbereik: bijvoorbeeld in het handschoenkastje of in je handtas.
  • Smartphone op “niet storen”: de “niet storen”-functie houdt binnenkomende berichten en oproepen tegen. Je kunt ervoor kiezen om oproepen van favorieten toch door te laten komen en functies als GPS en muziek nog te blijven gebruiken.
  • Smartphone op stil: zo word je niet afgeleid door binnenkomende meldingen. Je GPS en muziek kun je blijven gebruiken.

Ga in automodus voor je rijdt! Zet je gsm op stil, op ‘niet storen’ of leg hem gewoon buiten handbereik. Beloof het ook op www.beloofd.be! 



Meer lezen? Check www.vsv.be