Nachtelijke snelheidsduivel vlucht van de politie en crasht in maisveld in Riemst

Afgelopen zaterdagnacht werd een politieploeg in een anoniem dienstvoertuig op de Bilzersteenweg in Riemst gekruist door een wagen die aan hoge snelheid in de richting van Riemst reed. Wanneer de inspecteurs de snelheidsduivel trachtten te intercepteren kwam het tot een achtervolging waarna het vluchtend voertuig crashte in een maisveld. 

maisveld

De buitensporige snelheid deed de ploeg beslissen rechtsomkeer te maken en de laagvlieger te intercepteren. Op deze verbindingsweg waar een maximumsnelheid van 70 km/u geldt, stelde de politie vast dat het voertuig minstens 160 km/u reed.  

Ter hoogte van een verkeerseiland in het centrum van Riemst had de bestuurder grote moeite de controle over zijn voertuig te bewaren.

Wanneer de snelheidsduivel de zwaailichten van het politievoertuig opmerkte, trapte hij het gaspedaal nog dieper in teneinde te ontkomen.

Tijdens de achtervolging haalde de bestuurder van het vluchtend voertuig heel wat gevaarlijke toeren uit, en bracht hij andere weggebruikers in gevaar door enkele keren te spookrijden.

Op een gegeven moment raakte hij de controle kwijt over het stuur, miste ei zo na een bushokje, en schoot dwars over de rijbaan een veldweg in. Op een maïsveld kwam het voertuig, waarvan ondertussen een wiel losgekomen was, tot stilstand.

De twee inzittenden zetten het op een lopen. Eén van hen, een jonge vrouw van 21 uit Tongeren, kan aan de rand van het maisveld aangetroffen worden. Zij blijkt de passagier te zijn.

De bestuurder is echter spoorloos en kon, zelfs met de hulp van een speurhond, niet meer aangetroffen worden.



Het voertuig, waarin heel wat aanwijzingen naar de bestuurder gevonden werden, werd getakeld.

Het verdere onderzoek is in handen van de lokale politie Bilzen - Hoeselt - Riemst.