Politie Bilzen-Hoeselt-Riemst handhaaft strikt de gezondheidsvoorschriften in de strijd tegen het coronavirus

De afgelopen dagen stelde de politie Bilzen-Hoeselt-Riemst 4 maal inbreuken vast op de gezondheidsvoorschriften in de strijd tegen het coronavirus, gaande van feestjes tot spugen.

 

Coronafeestjes

In de nacht van zaterdag 28 op zondag 29 maart beëindigde de politie een feestje in een woning in Bilzen. Sommige feestvierders probeerden nog snel weg te glippen maar bij nazicht van de woning en de aanhorende tuin, arresteerde de politie 5 jongeren. Ze ontvingen elk een boete van 250 €.

In de nacht van maandag 30 op dinsdag 31 maart werd opnieuw een feestje beëindigd in een woning in Hoeselt. In totaal negeerden 12 personen de gezondheidsvoorschriften tegen de verspreiding van het coronavirus. Zowel de eigenares van de woning als 10 andere meerderjarige feestvierders kregen een boete van 250 € opgelegd. Voor één minderjarige persoon werd er proces-verbaal opgesteld, dat zal worden behandeld door het Limburgse jeugdparket.

Niet-essentiële verplaatsing onder invloed

Ook werd in Riemst een voertuig gecontroleerd op de Maastrichtersteenweg. De 37-jarige bestuurster kon geen geldige reden voor haar verplaatsing geven, ook zij kreeg een boete van 250 €. De vrouw bleek bovendien onder invloed van amfetamines, waardoor haar rijbewijs werd voor de duur van 15 dagen. Ze zal zich later moeten verantwoorden bij de politierechter.

moto

Spuwer

Dinsdagochtend omstreeks 09u30 werd de politie opgeroepen wegens een incident aan een warenhuis te Riemst. De winkelbediende had een klant erop gewezen dat deze een veilige afstand diende te bewaren naar de andere klanten toe. De 58 jarige man uit Riemst reageerde geagiteerd, nam plaats op een overdreven afstand en spuwde in de richting van de winkelmedewerkster. Zij werd hierbij gelukkig niet geraakt. De man werd gearresteerd, overgebracht naar het politiebureel en verhoord. In overleg met het parket Limburg, werd een onmiddellijk te betalen boete opgelegd van 350 euro. De man zag zijn fout in maar zal bestuurlijk aangehouden blijven tot na sluitingstijd van het warenhuis.

Samen tegen het coronavirus

Politie en parket benadrukken opnieuw dat de gezondheidsvoorschriften strikt noodzakelijk zijn in de strijd tegen het coronavirus. Enkel samen kunnen we zorgen voor kwetsbare personen en het werk van dokters en ziekenhuizen verlichten. Alle nuttige tips zijn te vinden op https://www.info-coronavirus.be/nl/