Politie takelt bromfiets die meer dan 110 km/u sneller rijdt dan toegelaten

Bij een verkeerscontrole die de lokale verkeersdienst van Politie Bilzen-Hoeselt-Riemst gisteren uitvoerde in samenwerking met VLABEL, werd een bromfiets getakeld die meer dan 110 km/u sneller reed dan de voor dit type toegelaten 25 km/u. 
De controles gebeurden op de Tongersesteenweg in Riemst en de Taunusweg in Bilzen. 

verkeerscontrole

De bromfiets werd voor 30 dagen in beslag genomen en getakeld. 

Er werden  tijdens de controles ook 10 onmiddellijke inningen uitgeschreven voor gsm-gebruik achter het stuur en 2 andere bestuurders werden beboet omdat ze geen veiligheidsgordel droegen.

Eén bestuurder kreeg een proces-verbaal nadat hij betrapt werd op gsm’en achter het stuur van zijn voertuig waarvan de keuring al een half jaar verlopen was.

Een vrachtwagenbestuurder die de codes op zijn rijbewijs aan zijn laars lapte en geen bril droeg zoals voorgeschreven, kreeg eveneens een proces-verbaal. Ook was er in zijn vrachtwagen geen brandblustoestel te bespeuren. Dit stond nochtans reeds als waarschuwing vermeld op zijn keuringsverslag van enkele maanden geleden.

Verder werden er onmiddellijke inningen uitgeschreven voor gebrekkige ladingzekering, en werden er waarschuwingen opgesteld voor technische gebreken, verlopen keuringen, en slecht leesbare rijbewijzen en kentekenplaten.

De Vlaamse Belastingdienst VLABEL scande ondertussen 2439 voertuigen. Hiervan bleken 11 voertuigen niet in orde met hun verkeersbelasting.

Er werd voor de personenauto’s een bedrag van 1634,88 Euro en voor de vrachtwagens 11478 Euro aan achterstallige verkeersbelasting geïnd. In totaal voor 13112,88 Euro.