Politie vat exhibitionist die mensen lastigvalt in Bilzers stadspark

Op maandag 29/03/2021 omstreeks half zeven ’s avonds, werden onze interventieploegen opgeroepen zich te begeven naar het park Haffmans te Bilzen. Hier zou een man seksuele handelingen gesteld hebben in het bijzijn van enkele minderjarigen die aan het nagenieten waren van de eerste warme lentedag. De exhibitionist zou hierbij ook enkele jongeren hebben aangesproken.  

Onmiddellijk werd met man en macht gezocht naar de verdachte waarna hij een eindje verderop op de Stationlaan snel bij de kraag gevat kon worden.

De 42-jarige man werd gearresteerd en ondertussen konden de andere ploegen 5 slachtoffers van de man identificeren. De 5 werden op het commissariaat opgevangen door de dienst lokale slachtofferhulp, waarna zij een eerste verhoor konden afleggen.

Nadat de verdachte vandaag verhoord werd door de politie heeft het parket beslist hem te dagvaarden via de procedure snelrecht. Hij zal zich binnenkort bij de correctionele rechtbank moeten verantwoorden voor de gepleegde feiten. Deze dossierafhandeling kadert in de M-werking van politie en parket, waarbij via lik-op-stuk-afhandeling sterk wordt ingezet op lokale overlastproblemen.

Gezien betrokkene illegaal in ons land verbleef, werd ook Dienst Vreemdelingenzaken in kennis gesteld.