Terug naar school

Morgen staat alweer de eerste schooldag voor de deur. Een nieuwe start, al zal deze door de Covid19-maatregelen niet helemaal verlopen zoals we misschien gehoopt hadden. Hoe dan ook zullen we weer even met z'n allen moeten wennen aan het drukkere verkeer.

Veilig terug naar school

Het is altijd een beetje aanpassen om weer te wennen aan dat drukkere verkeer. Om een vlotte start op de baan te garanderen kan je zowel de mensen van onze verkeersdienst als die van onze wijkdienst nog wat meer dan anders terugvinden in de buurt van scholen en op fietsstraten.

Zo houden we onder andere verhoogd toezicht op een correct gebruik van de gordel, en letten we erop dat kiss 'n' ride -zones gebruikt worden zoals bedoeld. We treden ook op bij stoepparkeren, en we houden gerichte controles om de snelheid binnen de perken te houden. 

Als lokaal politiekorps doen wij graag (al voor de 19e keer!) mee met de provinciale thema-actie "Maak je kind wegwijs in het verkeer" want je kind bewust maken van de mogelijke gevaren en de gewoonten van het verkeer, is een hele stap in de goede richting.

fietsertje

 

Uiteraard begint een veilige houding in het verkeer bij de ouders. Het goede voorbeeld geven is hierbij al het halve werk. Klik dus je kinderen vast, maar vergeet jezelf natuurlijk niet! Hou je aan de regels voor stilstaan en parkeren in de buurt van de school en creëer geen gevaarlijke situaties voor anderen! Zorg ervoor dat je kinderen goed zichtbaar zijn in het verkeer, maar geef ook hierbij het goede voorbeeld. Hou ook voldoende afstand wanneer je langs een zwakke weggebruiker passeert. Niet elk kind is al even stabiel op de fiets.

Dat het niet altijd het gemakkelijkste jaar zal worden, staat door corona al een beetje vast, maar samen kunnen we er wel een veilig schooljaar van maken op verkeersvlak!

tips