Verdachte aangehouden na drugsdeal in het park van Haffmans

Na enkele meldingen over druggerelateerde overlast in het park van het centrum van Bilzen, werd het toezicht door de politie (zowel in uniform als in burger) verhoogd. Afgelopen donderdag kon een drugsdeal in de kiem gesmoord worden. 

beeld park

Naar aanleiding van een melding van mogelijke drugshandel in het park Haffmans te Bilzen heeft onze politiezone het aantal patrouilles, zowel in burger als in uniform, verhoogd.

Op donderdag 24/9/20 was een patrouille in burger getuige van een gesprek tussen twee personen. De politiemensen zagen dat er iets uitgewisseld werd.

Eén van de twee personen werd onmiddellijk weerhouden en de tweede persoon gebruikte geweld om zijn vlucht te verzekeren. Hierbij raakte niemand gekwetst.

Na het verder onderzoek kon de ontvluchte verdachte gelokaliseerd en gearresteerd worden. Hij werd voorgeleid bij de onderzoeksrechter en aangehouden wegens o.a. de handel in verdovende middelen. De man werd overgebracht naar de gevangenis te Hasselt.

De eerste persoon die weerhouden werd bleek een klant te zijn die in het park heroïne aangeschaft had voor eigen gebruik. Hij mocht na verhoor beschikken en zal zich later nog moeten verantwoorden voor het drugbezit.