Verdachte van machete-incident te Kanne aangehouden

De man die maandagavond langs het kanaal van Kanne iemand te lijf ging met een machete, werd woensdag voor de onderzoekrechter gebracht. Hij werd aangehouden en overgebracht naar de gevangenis. 

messentrekker

Afgelopen maandagavond kwam het langs het kanaal van Kanne tot een handgemeen tussen een familie uit Lanaken en een drietal jonge Duitsers die in Maastricht studeren.

Een jonge vrouw (27) die er met enkele van haar familieleden vertoefde, nam aanstoot aan het feit dat de Duitse zonnekloppers weinig tot geen kledij droegen. Hierop ontstond er een woordenwisseling tussen beide partijen die al snel ontaardde in fysiek geweld. Ook werd een fiets van de jongens in het kanaal geworpen.

Op een bepaald moment kwam tevens de vriend van de jonge vrouw ter plaatse, en deze haalde een groot mes, type machete, boven waarmee hij één van de jongens brutaal te lijf ging. Het slachtoffer (23) liep hierbij diepe snijwonden op aan het hoofd en het aangezicht.

Hulpdiensten kwamen met spoed ter plaatse waarop de familie en de messentrekker de vlucht namen.

De jonge vrouw kon aangetroffen worden op een adres in Lanaken, alwaar ze gearresteerd werd. Haar vriend, een 26-jarige Nederlander die in België zou verblijven, bood zich op advies van zijn advocaat in de loop van de nacht aan bij ons commissariaat te Bilzen.

Het duo werd verhoord en woensdag voorgeleid bij de onderzoeksrechter.

De messentrekker, die reeds eerder veroordeeld werd voor feiten van zwaar geweld, werd aangehouden en naar de gevangenis van Hasselt overgebracht.