Verdachten van handel in verdovende middelen betrapt tijdens nachtelijke routinecontrole

Afgelopen donderdagnacht werden drie personen gearresteerd op vermoeden van drugshandel. Het trio liep tegen de lamp tijdens een routinecontrole waarbij hun beschadigde wagen de aandacht van een interventieploeg trok. Bij een doorzoeking van het voertuig werden er kleine zakjes ketamine aangetroffen.

ketamine

Vorige week donderdagnacht stuitte een patrouillerende interventieploeg in Waltwilder (Bilzen) op een voertuig dat in opvallend slechte staat verkeerde. Het beschadigde voertuig bleek noch ingeschreven, noch verzekerd te zijn en een takeldienst werd ter plaatse gevraagd.

Bij controle van de drie inzittenden van de wagen werd duidelijk dat de bestuurder, een 31-jarige man uit Maastricht, geseind stond. Voorts werden er drugs (voornamelijk ketamine verpakt in kleine gripzakjes) gevonden, alsook attributen die drughandel doen vermoeden, en een som cash geld. Alles werd in beslag genomen, samen met de gsm-toestellen van het trio.
De Nederlander werd samen met zijn twee vrouwelijke kompanen gearresteerd.

Later die nacht werden huiszoekingen uitgevoerd in Maastricht, Bilzen en Sint-Truiden waarbij er op die laatste locatie nog meer attributen voor drughandel werden aangetroffen.
Twee personen werden aangehouden, de derde kreeg voorwaarden opgelegd.