Verkeerscontrole in samenwerking met GOCA en PZ Voeren

Vrijdagnamiddag 2 december 2022 voerden de verkeersploegen van de politie Bilzen-Hoeselt-Riemst op Eikaart in Bilzen een verkeerscontrole uit in samenwerking met de diensten van GOCA en de collega’s van PZ Voeren.

Verkeerscontrole

Er werden 12 onmiddellijke inningen opgesteld voor een totaalbedrag van zo’n € 6.144 voor o.a. inbreuken op de technische eisen van een vrachtwagen, het gebruik van een GSM tijdens het rijden en een vervallen keuring van de tachograaf.

Drie bestuurders ontvingen een proces-verbaal (van waarschuwing). Zo legde een bestuurder van een personenwagen een positieve speekseltest af voor cannabis en cocaïne. Zijn rijbewijs werd onmiddellijk voor 15 dagen ingetrokken. Een andere bestuurder kreeg een waarschuwing voor niet-werkende verlichting van een oplegger. Bij een derde bestuurder van een vrachtauto bleek de middendemper verdwenen. Hij ontving niet enkel een proces-verbaal maar mocht ook zijn keuringsbewijs inleveren.

Voor overlading van een voertuig werden drie administratieve inningen opgesteld voor een totaalbedrag van € 5.600. Zo had een lichte vrachtwagen een overlading van maar liefst 42,28%. Het keuringsbewijs werd ingehouden en de lading werd ter plaatse afgeladen. Ook legde de bestuurder een positieve speekseltest af voor amfetamines en stond hij geseind voor het betekenen van drie rijverboden voor een totale looptijd van 18 maanden. Hij dient alle rijexamens opnieuw af te leggen.