Voorlopig bestuurder laat kameraad op motorkap meerijden

De afgelopen nacht werden op de verbindingsas N730 Bilzen – Tongeren heel wat verkeersinbreuken vastgesteld. Van rijden onder invloed van drugs en drank tot ritjes op de motorkap... 

motorkap

Rond 21.00u merkte de politie op de Bilzersteenweg in Hoeselt een auto op die traag over het fietspad reed. De bestuurder gaf als uitleg mee dat zijn wagen lekke band had en dat hij een tankstation trachtte te bereiken.

De man kon niet meteen een geldige verzekering voorleggen, waarop de politie besliste het voertuig te laten takelen. Enkele uren later kwam de man, een 54-jarige Dilsenaar, aandraven met een tijdelijke verzekering van 3 maanden, waarna hij opnieuw over zijn auto mocht beschikken. Hij mag zich aan een proces-verbaal verwachten.

Enkele uren later werd op dezelfde locatie een voertuig aan de kant gezet waarin een peuter vervoerd werd zonder dat er gebruik gemaakt werd van een kinderzitje.

De vader die aangaf dit soort zitjes te duur te vinden, werd op de gevaren gewezen en zal een boete van 179 euro moeten betalen.  

Rond middernacht werd de aandacht van de politie getrokken door een jongeman die op de motorkap van een wagen zat terwijl zijn kameraden met de auto over de parking van de Bilzerse Mc Donalds aan het rijden waren. De 18-jarige bestuurder bleek over een voorlopig rijbewijs model 36 te beschikken. Dit houdt in dat hij geen passagiers mag vervoeren en enkel achter het stuur mag kruipen met een begeleider of instructeur in de wagen. 

De 21-jarige vriendin van jongen had haar voertuig aan hem uitgeleend, ondanks dat ze wist dat hij hiermee binnen deze omstandigheden een overtreding beging.

Beiden mogen zich aan een proces-verbaal verwachten.  

Nog enkele uren later werd op dezelfde verbindingsweg een bestuurster betrapt op het negeren van het verkeersbord C33 (verbod op keren).

De 20-jarige bestuurster uit Hoeselt bleek daarenboven ook nog eens bijna 1,2 promille aan alcohol in het bloed te hebben én een speekseltest wees op het gebruik van cocaïne.

Ze mocht haar rijbewijs onmiddellijk voor 15 dagen afgeven en kreeg 3 processen-verbaal op haar naam.

De politie stelde afgelopen nacht ook nog enkele waarschuwingen op voor onleesbare nummerplaten.