Kwaadwillige oproepen

Indien u kwaadwillige oproepen/sms-berichten krijgt op uw GSM of op uw vast telefoontoestel en u de identiteit van de vermoedelijke dader van deze oproepen/sms-berichten wilt kennen, kunt u klacht indienen bij de ombudsdienst.

Er wordt u dan gevraagd om een formulier in te vullen waarop u de precieze data en uren van de oproepen dient te noteren. Dit formulier dient ondertekend te worden.

Indien de ombudsman van mening is dat de feiten aangetoond zijn, heeft hij op basis van uw binnenkomende telefoonverkeer dat door de betrokken telecomoperator wordt doorgestuurd, als enige opdracht om u de gegevens van de houder van de aansluiting mee te delen van waaruit de ongewenste oproepen uitgegaan zijn.

De ombudsdienst kan de vermoedelijke dader niet identificeren indien de oproepen gebeurd zijn vanuit een ander land.

In het kader van de bepalingen met betrekking tot de bescherming van de privésfeer, is de ombudsman niet gemachtigd om op te treden. Hij zal dus nooit contact nemen met de vermoedelijke dader van de kwaadwillige oproepen /sms-berichten.

Er wordt u ten zeerste aanbevolen om u bij dit soort geschillen eveneens tot de bevoegde gerechtelijke instanties of tot de politiediensten te wenden.

Meer info: http://www.ombudsmantelecom.be/nl/kwaadwillige-oproepen.html?IDC=42&IDD=26

Je vraag blijft onbeantwoord? Contacteer Lokale Politie Bilzen-Hoeselt-Riemst via het contactformulier of telefonisch via 089366800.